Mainos

Japani jatkaa valaanpyyntiä

Neljä japanilaista valaanpyyntialusta on lähtenyt Tokiosta Tyynen valtameren pohjoisosiin valaanpyyntiin. Alusten on määrä saalistaa 160 valasta kahden kuukauden aikana.

Japani ilmoitti aiemmin tänä vuonna aikovansa pyytää 50 valasta enemmän kuin oli aiemmin ilmoittanut. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on vastustanut Japanin aikeita. Valkoinen talo ilmoitti, että Clinton ja Britannian pääministeri Tony Blair ovat olleet kirjeitse yhteydessä Japanin pääministeriin Yoshiro Moriin valasasiassa.

Japanilaiset sanovat pyytävänsä valaita tieteellisiin tarkoituksiin. Se aikoo laajentaa lajivalikoimaa myös harvinaisten lajien puolelle.

-Japani on jälleen kerran osoittanut, ettei se kunnioita kansainvälistä mielipidettä, sanoi kansainvälisen valaanpyyntikomission puheenjohtaja Richard Mott lausunnossaan.

-Vastustamme voimallisesti Japanin suunnitelmia ja olemme ehdottaneet, että se uudelleen harkitsisi

Valaita

päätöstään. Näkemys on yhteneväinen kansainvälisen valaanpyyntikomission näkemyksen kanssa, sanoi Valkoisen talon tiedottaja P. J. Crowley.

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albrightin on määrä nostaa asia esille lauantaina Tokiossa, mikäli Japani virallisesti ilmoittaa pyytävänsä lisää valaita. Maailman luonnonsäätiö on asian vuoksi kehottanut Yhdysvaltoja ryhtymään Japanin vastaisiin talouspakotteisiin. Maailman maista Japanissa syödään eniten valaanlihaa.

(MTV3-STT-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.