Mainos

Japani ja Kiina aikovat kärkeen 4G-tekniikassa

Japanilaisen sanomalehden mukaan Japani ja Kiina ovat allekirjoittaneet sopimuksen neljännen sukupolven matkapuhelimien kehittämiseksi.

Japanin ja Kiinan hallitukset allekirjoittavat perjantaina sopimuksen neljännen sukupolven 4G-matkapuhelimien kehittämiseksi, japanilainen sanomalehti Nihon Keizai Shimbun kertoi tänään. Sopimuksen mukaan japanilaiset ja kiinalaiset tutkimuslaitokset yhdistäisivät voimansa, jotta maat saavuttaisivat johtoaseman 4G-puhelimien käyttöönotossa.

4G-puhelimien odotetaan tulevan markkinoille vuoden 2010 tienoilla. Edellinen sukupolvi eli kolmannen sukupolven 3G-matkapuhelimet alkavat kuitenkin yleistyä vasta nyt, kun alun perin niiden piti lyödä läpi jo tämän vuosikymmenen alkupuoliskolla.

Japani on noussut johtavaan asemaan 3G-tekniikan käyttöönotossa operaattoreidensa ansiosta, mutta sitä edeltäneissä toisen sukupolven 2G-puhelimissa se ei menestynyt. Suomalainen Nokia ja amerikkalainen Motorola valtasivat markkinat 2G-tekniikkaa edustavissa gsm- ja cdma-puhelimissa.

Kiinan matkapuhelinmarkkinat ovat puolestaan kasvaneet rajusti viime vuosina, ja maahan on syntynyt laaja kirjo omia valmistajia. 3G-tekniikan käyttöönotossa Kiina on kuitenkin jäljessä.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.