Janni Hussin pyörä varastettiin – palautui omistajalleen somen ja uskomattoman peiteoperaation ansiosta

Janni Hussin haastattelu Sointu Borgin kirjan julkistamistilaisuudessa 3:07
Janni Hussi paljastaa, kuinka hän tutustui Sointu Borgin kanssa: "Meillä synkkasi syvällisellä tasolla"

Janni Hussin pyörä joutui varkaan kynsiin, mutta palautui omistajalleen vielä saman päivän aikana.

Juontaja Janni Hussi kertoi maanantaina Instagram-tilillään, että hänen pyöränsä on varastettu. Juontaja kertoi Instagram-tarinassaan jättäneensä menopelinsä huoltoon Järvenpäässä seitsemän aikaan aamulla, ja suunnanneensa sen jälkeen töihin.

Pyörähuollon työntekijöiden saavuttua paikalle yhdeksän aikaan oli pyörä kadonnut pihasta.

– Oli lukossa, lukittuna pyörätelineeseen, mutta jollekin se on nyt sitten maistunut, niin jos tulee Järvenpään alueella tai missä tahansa vastaan, niin saapi ilmoitella, hän sanoi Instagram-tarinassaan.

Juontaja jakoi Instagramiin myös kuvan varastetusta pyörästään sekä sen tuntomerkeistä ja kertoi, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Joitain tunteja myöhemmin Hussi antoi Instagram-seuraajilleen tilannepäivitystä kertoen, että käynnissä on ollut melkoinen peiteoperaatio, jonka myötä pyörä on palautunut takaisin omistajalleen.

– Teidän tarkkojen silmien ansiosta pyörä löytyi. Meillä on tiedossa kuka tämän varasti, tämä käytiin äsken peitenimillä kauhean operaation kanssa hakemassa parkkipaikalta talteen. Kiitoksia hyvästä työstä, hän kertoi Instagram-tarinassaan pyöräänsä samalla taluttaen.

Juontaja valotti tapahtumia tarkemmin seuraavaksi postaamissaan Instagram-tarinoissa. Hän kertoi käyttäneensä kaikki työpäivänsä tauot kirjeenvaihtoon pyörävarkautta selvittäneiden someseuraajiensa kanssa. 

– Pakko sanoa, että jumankauta millaisia salapoliiseja tämä some on täynnä. Te olette mahtavia! Olen saanut metritolkulla viestejä, missä on selvitetty, kaivettu, löydetty jonkun linkin kautta kuva jostain varjosta ja verrattu sitä johonkin Facebook-profiiliin ja sitä kautta saatu selvitettyä nimi, joka on osunut yksiin Torissa myytyyn pyörään, joka oli siis minun pyöräni, hän sanoi.

Pyörä oli ilmestynyt myyntiin Tori.fi -palveluun pian katoamisen jälkeen. Tarkkasilmäinen someseuraaja oli huomannut myynti-ilmoituksen ja sopinut pyörää Torissa myyneen henkilön kanssa ostotreffit samalle illalle.

– Siinä välissä minä olin rekrytoinut sinne kuvausta vastaavan mieshenkilön näyttelemään tätä tilannetta sovitulle treffipaikalle, Hussi kertoi.

Tämän jälkeen Hussin puoliso Joel Harkimo ajoi Järvenpäähän, ja pari jäi pienen etäisyyden päähän sovitusta ostopaikasta tarkkailemaan tilannetta. Hussin mukaan poliiseille oli ilmoitettu asiasta ja he olivat valmiina.

Paikalle rekrytoitu valeostaja meni sovittuna aikana "ostamaan" pyörää ja testasi sitä kaupanteon yhteydessä.

– Minä olin vienyt pyörän huoltoon sen takia, että siinä ei toiminut vaihteet. Ja kas kummaa, kun tämä valostaja meni pyörän päälle testaamaan sitä, niin siinä ei toiminut vaihteet, mikä kumma sattuma, Hussi kertasi.

Pyörän selkään päästyään valeostaja polki menopelin pois paikalta, ja Hussi kävi tervehtimässä pyörän varastanutta henkilöä.

– Huikkasin, että terve, poliiseilla on teistä tiedot, että lycka till ja hyvää loppuelämää. Pyörä saatiin takaisin, Hussi kertoi.

Juontaja kiittää Instagram-tarinassaan kaikkia, jotka auttoivat häntä selvittämään pyörävarkautta ja saamaan varastetun fillarin takaisin. Hän kertoo aikovansa jatkossa vartioida pyöräänsä haukan lailla ja ostavansa siihen jäljittimen vastaisuuden varalle.

Hussi muistuttaa myös, ettei pyörää kannata koskaan lukita eturenkaasta, kun hän oli tehnyt, vaan ennemmin takarenkaasta tai rungosta.

Lue myös:

    Uusimmat