Janne Kataja on vältellyt kilpailuohjelmiin osallistumista – ei tiennyt joutuvansa sellaiseen: "Minulle selvisi vasta jossain kohtaa"

Muun muassa Keihäsmatkat-televisiosarjasta ja Masked Singer Suomesta tuttu näyttelijä-juontaja Janne Kataja nähdään Suurmestarin vakiokilpailijana.

Työkiireinen Janne Kataja saapui Suurmestari-ohjelman pressitilaisuuteen hyväntuulisena maaliskuun alussa.

– Ei nyt kauhean kummoista kuulu. Tällainen yksinäinen eronnut mies. Valtavasti laskuja, Janne Kataja vitsailee MTV Uutisten haastattelussa.

Kataja nähdään vakiolkilpailijana MTV3:n uudessa koko perheen viihjeohjelma Suurmestarissa. Hänen mukaansa ohjelman tekijöiden joukossa vallitsi hyvä kemia.

Suurmestarin roolissa nähdään Jaakko Saariluoma, hänen oikeana kätenään kilpailijoiden edesottamuksia tuomaroi Pilvi Hämäläinen. Ohjelmaa tähdittävät ja kilpailua Suurmestarin suosiosta käyvät Jukka Hildén,Jenni Poikelus ja Roni Back.

– Kun ajautuu itseään parempaan seuraan, niin siinä myös itse oppii.

Hänen mielestään Suurmestarin tekeminen oli hauskaa touhua. Kataja ymmärtää hyvin, miksi Iso-Britanniasta alun perin kotoisin oleva tv-formaatti on niin suosittu maailmalla.

– Yhdessä nauraminen itselle ja muille siinä tilanteessa oleville on vilpittömästi koukuttavaa.

Suurmestarissa Katajan piti hävittää iso jääpala. Tehtävä osoittautui luultua vaikeammaksi.

– Luulin olevani siinä nerokas. Ajattelin, että koska se painoi älyttömästi, roudaan sen kottikärryillä mereen. Mutta jäähän kelluu. Muutaman sadan kilon köntti ei ihan hetkeen sula.

Katajalla on kova kilpailuvietti, jonka takia hän ei mielellään kilpailuohjelmiin osallistu.

– Jos häviän, minua oikeasti harmittaa vähän, mutta yritän kyllä ottaa rennosti. Ajattelen, että se on sellainen sivistyneen ihmisen kasvunpaikka, että ymmärtää ettei ole kysymys elämästä ja kuolemasta.

Kataja myöntää, ettei tiennyt joutuvansa kilpailemaan muita vastaan Suurmestarissa.

– Minulle selvisi vasta jossain kohtaa, että kilpailen muita vastaan, enkä vain itseäni vastaan.

Suurmestari alkaa MTV3-kanavalla 12.4.2020 tuplajaksolla.

Lue myös:

    Uusimmat