Hulvattomassa uutuussarjassa ratkotaan outoja ja hauskoja tehtäviä – tällainen on Suurmestari

Suurmestari Jaakko Saariluoma laatii kartanollaan tehtäviä, joita neljä vakiokilpailijaa ja vierailevat kilpailijat ratkovat kukin omalla tyylillään. 

Maailmalla mainetta niittänyt viihdeformaatti Taskmaster eli Suurmestari alkaa MTV3-kanavan sunnuntai-illoissa 12. huhtikuuta. Ohjelmassa Suurmestarin roolissa nähtävä Jaakko Saariluoma laittaa kilpailijat ratkaisemaan heille asetettuja outoja ja hullunhauskoja tehtäviä. Suurmestarin oikeana kätenä ja tuomarina nähdään Pilvi Hämäläinen. Suurmestarin suosiosta kisaa käyvät neljä vakiokilpailijaa Roni Back, Jukka Hildén, Janne Kataja ja Jenni Poikelus. Lisäksi jokaisessa jaksossa nähdään vieraileva kilpailija.

Täysin uudenlaisessa viihdeohjelmassa kilpailijat selviävät tehtävistä parhaiten komedian ja kekseliäisyyden avulla. Tehtävänä voi olla esimerkiksi kyynelten kerääminen, jääkuution kadottaminen, kohdehenkilön punastumaan saaminen tai mahdollisimman ison esineen saaminen ilmapalloon. Kausi huipentuu finaalimittelöön, jossa selviää, kuka voittaa Suurmestari Jaakko Saariluoman suosion ja kultaisen patsaan.

Jaakko Saariluoma – Suurmestari

Koko show’n vetäjänä ja yksinvaltiaana toimii komiikan ja TV-viihteen aristokraatti Jaakko Saariluoma. Suurmestari on vahvasti omalaatuiseen huumoriin kallellaan oleva kartanonherra, joka huvittaakseen itseään ja muita on kutsunut luokseen joukon viihdetaivaan tähtiä teettääkseen heillä varsin erikoisia, oivallusta vaativia tehtäviä. Suurmestari on paitsi laatinut, myös kirjoittanut tehtävät itse kartanollaan. Tehtävät tulevat kaikille kilpailijoille yllätyksenä, ja he suorittavat ne itsenäisesti toisten näkemättä. Studiossa katsellaan lopputulemat, ja Suurmestari itse sanoo tietysti viimeisen sanan ja pisteyttää kilpailijoiden suoritukset – aivan kuten haluaa.

Pilvi Hämäläinen – Tuomari

Suurmestarin oikeana kätenä, ohjelman tuomarina toimii näyttelijä Pilvi Hämäläinen. Hän on saanut esimieheltään toimeksiannon valvoa tehtävien kilpailijoiden suorituksia huolella ja raportoida tulokset äärimmäisellä tarkkuudella. Turhaan hempeilyyn Pilvi ei tule sortumaan, vaikka tiukan tuomarin suojaus vahingossa laskeekin kerran tai kaksi.

KILPAILIJAT

Roni Back

Tube-tähti Roni Back lähtee Suurmestariin tekemään aluevalloitusta nyt myös televisioon. Tehtävissä Roni pääsee hyödyntämään sekä kansainvälistä koulutustaan että erämiestaitojaan. Aika ajoin vastaan tulee kysymys, onko tehtävässä kompaa vai ei – saadaanko siihen lopulta selvyyttä, jää nähtäväksi.

Jukka Hildén

Duudsoneista tuttu Jukka Hildén lähtee kisaan tyylilleen uskollisena täynnä intoa ja energiaa. Monessa liemessä keitetty Jukka pääsee Suurmestarissa uudenlaiselle mielikuvitusmatkalle hakiessaan spontaaneja ratkaisuja eriskummallisiin tehtäviin. Jukan suhde tuomari Pilviin on aivan erityislaatuinen – lämpimän viileä ja jollain tapaa yksipuolinen.

Janne Kataja

Näyttelijä, koomikko Janne Kataja lähtee kisaamaan Suurmestarin suosiosta ja kultaisesta patsaasta omintakeisin keinoin. Jannen ratkaisut tehtävissä ovat persoonallisia ja usein jopa vauhdikkaita – aina kuitenkin ”jannemaisia”. Silloin kun hän onnistuu, eivät tanssinsekaiset tuuletukset studiossa jää keneltäkään huomaamatta.

Jenni Poikelus

Mediapersoona Jenni Poikelus lähtee kisaan rohkeasti ja suuria oivalluksia hakien. Jenni löytää tehtäviin annettujen apuvälineiden vajasta aina jotain mielenkiintoista, eikä pelkää esittää kysymyksiä tehtäviä suorittaessaan. Jennillä on myös taito asentaa pyörät tarvittaessa melkein mihin vain.

Jaksokohtaisina vierailevina kilpailijoina ohjelmassa nähdään Mikko Leppilampi, Miitta Sorvali, Jorma Uotinen, Minka Kuustonen, Mikko Penttilä, Paula Noronen, Minttu Mustakallio, Pekka Pouta, Juha Perälä ja Hjallis Harkimo.

Suurmestari käynnistyy SUURSTARTILLA eli kahdella perättäisellä jaksolla sunnuntaina 12.4. klo 19.30. Jaksosta kolme eteenpäin jaksot esitetään MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 20 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat