Jännän katoamistempun tehnyt maasturi palaa Suomeen, mutta se ei ole enää entisensä

Suzuki Jimny on sympaattisen näköinen maastoauto 1:05
Tältä näyttää neljännen sukupolven Suzuki Jimny, joka esiteltiin vuonna 2018. Auto palaa pienen tauon jälkeen myyntiin kaksipaikkaisena pakettiautona.

Tämän vuoden alussa myynnistä poistunut Suzuki Jimny -maasturi palaa Eurooppaan pakettiautona.

Pientä ja sympaattisen näköistä Suzukia on myyty sen 50-vuotisen historian aikana yli kolme miljoonaa kappaletta.

Neljännen sukupolven Jimny on uskollinen alkuperäiselle reseptille, eikä edes korin ulkomittojen ole annettu kasvaa, vaikka viime vuosikymmeninä autot ovat pääsääntöisesti saaneet lisää senttejä suuntaan jos toiseenkin mallisukupolvien päivittyessä.

Kaksi vuotta sitten esitelty uusi Jimny kuitenkin poistui vuoden 2020 alussa myynnistä EU:n kiristyneiden päästövaatimusten vuoksi.

Jimny on nyt pakettiauto

Markkinoille paluun tekevästä pikkumaasturista on leivottu LCV-lisänimeä kantava kaksipaikkainen pakettiauto, jonka tavaratila vetää 863 litraa. Tavaratilan ja ohjaamon välissä on metalliverkko, joka varmistaa, etteivät kuljetettavat tavarat aiheuta jarrutuksissa tai törmäyksissä vaaraa edessä istuville. 

Konepellin alta löytyy noin sataheppainen 1,5-litrainen bensakone, jonka parina on viisilovinen manuaali. Erillisellä tikapuurungolla varustettu Jimny on normaalisti takavetoinen, mutta kuljettaja voi halutessaan kytkeä päälle nelivedon. Myös alennusvaihteisto löytyy.

Jimny LCV:n alkaen-hinta on 28 990 euroa, ja ennakkomyynti käynnistyy maanantaina 14. syyskuuta. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen alkukeväästä.

Lähde: Suzuki

Lue myös:

    Uusimmat