Jani Toivola kiittää tyttärensä äitiä siitä, että luottaa itsensä näköiseen äitiyteen: "Hän on ihmeellinen ja rohkea"

0:54
Jani Toivola vieraili Villa Hintikassa.

Jani Toivola on kertonut avoimesti yksinhuoltaja-arjestaan julkisuudessa.

Ex-kansanedustaja Jani Toivola jakaa avoimesti ajatuksiaan vanhemmuudestaan sosiaalisessa mediassa. Hän on puhunut myös rehellisesti siitä, millaista on olla yksinhuoltaja. Tyttären äiti on mukana tämän elämässä, mutta päävastuu lapsesta on Toivolalla.

Toivola kertoo nyt tuoreessa Instagram-päivityksessään hänen tyttärensä lähteneen viettämään äitienpäivää viikonlopuksi äidilleen. 

Päivityksessään Toivola ylistää tyttärensä äitiä. Toivola kutsuu tytärtään hellittelynimellä Pantteri. 

– Pantterin äiti on ihmeellinen ja rohkea. Meidän molempien mielestä. Hänen uskalluksensa luottaa itsensä näköiseen äitiyteen  mahdollisti sen, että mä sain tulla isäksi ja että meistä tuli myös yhdessä juuri meidän näköinen perhe. Pantterin kannalta arvokkainta mitä ympäristö voi hänelle antaa on nähdä hänen perheensä yhtä arvokkaana, oikeana ja kokonaisena kuin muutkin perheet. Ja siltä meistä juuri nyt tuntuu, hän kirjoittaa.

Toivola kuvaili huhtikuun alussa Ylen Puoli Seitsemän -ohjelman haastattelussa elämäänsä 6-vuotiaan tyttärensä kanssa.

Hän puhui haastattelussa rehellisesti yksinhuoltajuuden ikävämmästä puolesta: Apua ei ole aina ollut helppoa pyytää, vaikka hän on yrittänyt tehdä siitä helpompaa vuosien mittaan.

– Huomasin jopa, että kun pyysin äiti tai siskoja, oli läsnä epäilys, että haluavatkohan he, tai kokevatkohan he, että me ollaan raskaita tai joku riippa, joka täytyy huomioida, Toivola myönsi.

–Toisaalta sitä on vaan oppinut avaamaan suunsa ja luottamaan siihen, että ihmiset sanovat, jos he eivät pysty. 

Toivola on kertonut avoimesti  Kirja tytölleni (WSOY) -kirjassaan siitä, miten hän päätyi vanhemmaksi. 

Isäksi tulemisesta vuosia haaveillut Toivola teki unelmistaan totta vuonna 2013. Häneen otti yhteyttä nainen, joka halusi äidiksi, mutta ei halunnut parisuhdetta.

Toivola  kuvaili kirjassa myös tyttärensä ja tämän äidin suhdetta.

– Aili ja hänen äitinsä tapaavat toisiaan säännöllisesti, ja äiti on tyttärelleni äärimmäisen tärkeä ihminen ja roolimalli. Meidän perheessämme juuri nämä roolit ovat olleet todella luontevia sukupuoleen katsomatta, hän kirjoitti.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja