Jani Kellokumpu saatiin kiinni Suomessa – yksi Euroopan etsityimmistä rikollisista

Yksi Euroopan etsityimmistä ihmisistä, Jani Kellokumpu, on otettu kiinni Suomessa, kertoo Keskusrikospoliisi.

Keskusrikospoliisin mukaan Hämeen poliisilaitos on ottanut kiinni Ruotsin etsintäkuuluttaman Jani Kellokummun.

Poliisi ei tiedota asiasta tällä hetkellä enempää, mutta ruotsalaislehti Expressenin tietojen mukaan Kellokumpu pidätettiin Orimattilassa.

Kellokumpu oli lehden tietojen mukaan hypännyt autoon ja yrittänyt paeta paikalta, mutta hänet saatiin lopulta kiinni takaa-ajon jälkeen.

Kellokumpu on saanut tuomion vuonna 2014 tapahtuneesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Hän ei kuitenkaan koskaan saapunut suorittamaan vankeusrangaistustaan.


Kellokumpua epäillään myös kesällä 2016 Haaparannalla tapahtuneesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Tapauksen poliisitutkinta on edelleen kesken.

Poliisi sai vihjeitä oleskelusta Suomessa

Kellokumpu on kotoisin Norrbottenista Ruotsista, mutta hän puhuu myös suomea. Poliisille oli tullut vihjeitä, joiden perusteella hänen arveltiin voivan piileskellä Suomessa.

– Hän oleilee joko Lounais-Suomessa tai Pohjois-Suomessa tai sitten on Ruotsissa. Etsintä on haastavaa, kun Suomeen pystyy aika hyvin piiloutumaan, KRP:ltä todettiin MTV Uutisille viime kesänä.

Keskusrikospoliisi kertoi viime viikolla yhdistävänsä voimansa Ruotsin ja Tanskan poliisiviranomaisten kanssa etsintäkuulutettujen rikollisten löytämiseksi.  

Poliisi julkaisi FAST-listan vankilaa pakoilevista etsityimmistä rikollisista. Kellokumpu oli yksi poliisin julkaiseman listan henkilöistä.

Lue myös:

    Uusimmat