Yksi Pohjoismaiden etsityimmistä ihmisistä otettiin kiinni Orimattilassa hurjan takaa-ajon jälkeen – epäillään kuolemantuottamuksesta

Ruotsin yksi etsityimmistä miehistä jäi kiinni Suomessa 1:17

Ruotsin etsityin ihminen on otettu kiinni Orimattilassa Päijät-Hämeessä. Asiasta kertovat Keskusrikospoiisi ja ruotsalaismedia.

Keskusrikospoliisi kertoi myöhään eilen, että Ruotsissa etsintäkuulutettu mies on otettu kiinni Suomessa. Keskusrikospoliisin mukaan Hämeen poliisilaitoksen kiinni ottama mies on Jani Kellokumpu.

Expressenin mukaan 37-vuotias mies otettiin kiinni hurjan takaa-ajon jälkeen eilisiltana.

Mies oli myös Suomen etsityimpien henkilöiden listalla. Hänet etsintäkuulutettiin ruotsalaisen viranomaisen laatiman eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella.

Miestä epäillään muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta. Poliisi on jo aiemmin kertonut, että mies saattaa oleskella Suomessa.

– Olemme äärimmäisen iloisia hänen kiinniotostaan, sillä hän on vaarallinen, Ruotsin poliisin FAST-ryhmän tutkija sanoo Aftonbladetin mukaan.

Lehden mukaan mies on ollut karkuteillä jo kaksi vuotta. Häntä on etsitty aiemmin Suomesta ja Ruotsista ilman tuloksia.

Viime viikolla Suomen keskusrikospoliisi julkaisi listan Pohjoismaiden etsityimmistä ihmisistä. Nyt kiinni otettu mies oli yksi heistä.

Mies otettiin kiinni takaa-ajon jälkeen

Aftonbladetin mukaan Suomen poliisi sai listan julkaisun jälkeen vihjeitä siitä, että mies saattaisi oleskella tietyssä osoitteessa. Poliisit näkivät miehen ja päättivät ottaa tämän kiinni. Mies lähti kuitenkin autolla pakoon. Intensiivisen takaa-ajon jälkeen mies hylkäsi auton ja juoksi metsään, jossa suomalaispoliisit ottivat hänet kiinni, kertoo Ruotsin FAST-ryhmän tutkija Aftonbladetille.

Tutkijan mukaan mies on käyttänyt pakonsa aikana useita henkilöllisyyksiä.

Iltalehden mukaan mies on saanut tuomion vuonna 2014 tapahtuneesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Hän ei koskaan saapunut suorittamaan vankeusrangaistustaan. Häntä epäillään myös vuonna 2016 Haaparannassa tapahtuneesta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

 

Lue myös:

    Uusimmat