Mainos

Mike Soldier jäi kiinni Albanian pääkaupungissa perjantaina – Suomen etsityimmäksi kutsuttua miestä epäillään nyt myös uusista rikoksista

0:33
Mike Soldieria etsittiin muun muassa Interpolin kansainvälisen etsintäkuulutuksen turvin.

Suomen etsityimmäksi rikolliseksikin kutsuttu Mike Soldier otettiin viime perjantaina kiinni Albaniassa, missä mies pakoili vajaan neljän vuoden vankeustuomiotaan. Nyt miestä epäillään jo uusista rikoksista.

KRP:n rikoskomisario Ritva Santtila kertoo, että Soldier (aiemmin Mertsi Allan Isberg) jäi kiinni perjantaina illasta Albanian pääkaupungissa Tiranassa. Kiinnioton teki paikallinen viranomainen, ja tilanne sujui KRP:n saamien tietojen mukaan rauhallisesti.

KRP oli jo aiemmin saanut yleisövihjeitä siitä, että Soldier saattaisi oleskella Albaniassa. Tarkempaa tietoa siitä, miten Albanian poliisi oli miehen jäljille päässyt, ei Santtilan mukaan kuitenkaan toistaiseksi ole.

Santtilalla ei ole tietoa myöskään siitä, kauanko Soldier on Albaniassa majaillut tai miksi.

– Olemme saaneet vinkkejä myös muualta päin Eurooppaa. Että onko hän sitten koko ajan reissannut? Se on mahdollista. Kreikan saaristokinhan on siinä lähellä, hän sanoo.

Luovutuksessa kestää

Soldierin saamisessa Suomeen kestää vielä. Santtilan arvio on, että luovutusprosessi vie kuukauden tai kaksi.

Albania on Euroopan neuvoston jäsenvaltio, joiden välillä noudatetaan rikollisten luovuttamista koskevaa yleissopimusta.

– Oikeusministeriö tekee luovutuspyynnön Albaniaan, ja saattaa mennä kuukausi tai kaksikin ennen kuin hän on täällä. Ehkä ennemminkin kaksi kuukautta on se aika, että luovutus tapahtuu.

Santtila ei pidä todennäköisenä, että Albania päättäisi jostain syystä olla luovuttamasta miestä Suomeen.

– En jaksa uskoa. Hänellä on valmis tuomio, eikä sitä varmaankaan kyseenalaisteta.

Alle neljän vuoden kakku

Vuonna 1985 syntyneestä Soldierista oli tehty eurooppalainen pidätysmääräys ja Interpolin kansainvälinen etsintäkuulutus, eli red notice. 

Miestä etsittiin, jotta hänet saataisiin istumaan vajaan neljän vuoden vankeusrangaistustaan. 

Helsingin hovioikeus tuomitsi miehen huhtikuussa 2018 kolmen vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ampuma-aserikoksesta.

Oikeusjuttu liittyi miehen ohjastamasta autosta löydettyihin runsaaseen 2440 ekstaasitablettiin.

Tuomiosta on istumatta 3 vuotta, 8 kuukautta ja 15 päivää.

Uusia rikosepäilyjä

Soldieria epäillään nyt myös uusista rikoksista. Miestä vaadittiin eilen vangittavaksi muun muassa törkeän kiristyksen yrityksestä Helsingin käräjäoikeudessa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, Helsingin poliisin rikoskomisario Jukka Larkio ei kommentoi juttua MTV Uutisille esitutkinnan keskeneräisyyteen vedoten. Hänen mukaansa kyse on tuoreista rikosepäilyistä. 

– Esitutkinta on vielä toistaiseksi aika levällään, hän kuittaa. 

Soldierin kiinnijäämisestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja