Jamie Oliver: "Nykyihmiset hermostuvat, jos pitää edes koskea pihviä"

MTV3:n Makuja.fi -sivusto oli paikalla, kun supersuosittu televisiokokki Jamie Oliver esitteli Tukholmassa uutta Scandic-hotelleille loihtimaansa kesämenua.

Televisiosta monelle suomalaisellekin tuttu brittikokki Jamie Oliver tunnetaan ravitsevan ruoan puolestapuhujana ja supliikki keittiötaituri onkin ohjelmissaan puuttunut erityisesti lasten ja nuorten ruokavalio-ongelmiin.

Oliver vieraili viime viikolla Tukholmassa esittelemässä Scandic-hotelliketjulle loihtimaansa kesämenua. Oliver kertoi tilaisuudessa olevansa edelleen huolissaan nykynuorison ruokavaliosta ja erityisesti keittotaidoista.

– Olen pitänyt tästä aiheesta paljon meteliä ja media on ollut siinä hyvänä apuna. Meillä on nyt kolme sukupolvea, joita ei ole opetettu kunnolla laittamaan ruokaa kotona tai koulussa. Ruoanlaittotaitoihin on iskenyt anemia, enkä puhu pelkästään Englannista vaan tämä näkyy muissakin maissa, Oliver pohti.

"Pihvin paistaminen monelle iso asia"

Jamie Oliverin mukaan esimerkiksi pihvin paistaminen voi olla monelle tänä päivänä iso asia, eikä lihaan välttämättä edes uskalleta koskea kotikeittiöissä.

– On todella mielenkiintoista, että 15 vuoden urani jälkeenkin ihmiset innostuvat tavallisista ruoista. Voin tehdä hienon kala- tai liha-annoksen, jossa on jotakin spesiaalia, mutta ihan samalla tavalla voin tehdä myös tavallista perunamuusia ja ihmiset innostuvat siitä yhtä paljon. Jos lataan YouTube-kanavalleni videon otsikolla "näin paistat täydellisen pihvin", se saa hetkessä satoja tuhansia klikkejä. Nykyihmiset hermostuvat, vaikka heidän pitäisi vain koskea lihaa. Se on monelle iso asia.

Ruoanlaiton ei kuitenkaan televisiokokin mukaan tarvitsekaan olla rakettitiedettä, vaan peruskeittotaitojen kautta voi päästä jo pitkälle.

– Yritän tehdä ruoanlaitosta enemmän ruoanlaittoa kuin kemiankoetta. Muistutan ihmisiä, kuinka hauskaa se on. Se on haasteeni, Oliver summasi.

Jamie Oliverin ohjelmia näet MTV3-kanavalla, Subilla ja AVAlla. Lue lisää ohjelmista ja katso Jamien herkullisia reseptejä.

Jamie Oliverin uudet menut tulevat käyttöön 156 pohjoismaisessa Scandic-hotellissa 24. kesäkuuta alkaen.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja