Jamie kertoo lapsilleen avoimesti, koska harrastaa seksiä aviomiehensä kanssa: "Se ei ehkä sovi kaikille"

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta kuvailee. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

Jamie Beth Cohen miehineen päätti alkaa kertoa lapsilleen selkeästi, koska aikoo harrastaa seksiä. – Seksistä tuli enemmän yhteyttä ja vähemmän sitä, että ehtisimme tehdä kaiken haluamamme ennen kuin joku keskeyttää, hän kuvaa.

Jamie Beth Cohen ei enää jaksa hiippailla ja salailla seksielämäänsä. Nainen kertoi Huffington Postin kolumnissaan, miksi on alkanut puhua seksin harrastamisesta kotona myös 8- ja 11-vuotiaille lapsilleen.

– Päätimme kertoa lapsillemme, koska harrastamme seksiä, nainen kuvailee kolumninsa otsikossa.

Jamien lapset ovat suhtautuneet tietoon huvittuneesti; esimerkiksi perheen 11-vuotias on ohjeistanut Jamieta sanomalla "älkää tehkö mitään, mitä minä en tekisi".

"Tämä on paljon enemmän perheaikaa kuin mihin olen tottunut"

Perhe on koronaviruksen vuoksi lähinnä kotona; lasten harrastukset on peruttu, ja koulukin hoituu etänä.

– On normaali arki-ilta pandemiakaranteenissamme, ja aviomieheni ja minä aiomme harrastaa seksiä. Lasten pitäisi olla unessa, omissa sängyissään ja huoneissaan, mutta he eivät nykyisin toimi niin. Mieluummin he haluavat valvoa pitkään jutellen toisilleen tai lukien, kunnes annamme heille luvan nukkua lattialla, Jamie kuvailee.

– He ovat aina paikalla. Rakastan heitä, mutta... Tämä on paljon enemmän perheaikaa kuin mihin olen tottunut.

Aiemmin perheen lapset kävivät urheilu- ja taideharrastuksissa ja ystävillään. Nyt Jamiella ei ole miehensä kanssa omaa aikaa kahden.

– Ennen pandemiaa harrastin mieluiten seksiä mieheni kanssa, kun lapset eivät olleet kotona. En sano, että harrastimme seksiä vain silloin, mutta vain noina kertoina saatoin rentoutua tarpeeksi ja todella nauttia, Jamie sanoo.

"En osannut selittää, miksi pelkäsin niin sitä, että he yllättäisivät meidät"

Jamien mukaan hänen miehensä on jo 11 vuoden ajan yrittänyt ymmärtää Jamien harrastamaa seksinvälttelyä silloin, kun lapset ovat kotona. Jamien ja hänen miehensä makuuhuoneen ovessa on lukko, mutta sekään ei tuonut mielenrauhaa.

– En osannut selittää, miksi pelkäsin niin sitä, että he yllättäisivät meidät tai keskeyttäisivät jollain tavoin.

Jamie päätti puhua lapsilleen seksistä avoimesti

Lapsena Jamie muistaa kuulleensa kerran nuorempana seksiääniä, kun hän perheineen oli yötä hotellissa. Jostakin syystä naapurihuoneen äänien kuuleminen hävetti häntä, vaikka seksin harrastaminen rakkaan ihmisen kanssa on normaali asia.

Kotona seksistä ei suuremmin puhuttu, ja omille lapsilleen Jamie päätti puhua seksistä ja myös siihen liittyvistä tunteista avoimesti ja ikätasoisesti sekä oikeita termejä käyttäen. Silti avoin seksipuhe ei kyennyt muuttamaan Jamien omaa asennetta – ainakaan ennen kuin koronaviruspandemia iski.

"Jos suljen oven ja panen tuulettimen päälle käytävässä..."

Muutaman kotikuukauden ja seksielämän salailun jälkeen Jamie päätti alkaa kertoa lapsilleen, koska aikoo harrastaa seksiä miehensä kanssa.

– En vain voinut enää salata sitä. Se tuntui liikaa valehtelulta, ja vaikka tiedän, ettei meillä ollut mitään velvollisuutta kertoa heille, ei ollut hyvää syytä olla kertomatta, Jamie sanoo.

– Sanoin heille: "Jos suljen oven ja panen tuulettimen päälle käytävässä, olkaa hyvät ja antakaa meidän olla rauhassa, me harrastamme seksiä". He kikattivat. He kiemurtelivat. Ja he jättivät meidät rauhaan.

"Olenko traumatisoinut lapsiani jollain tavalla kertoessani heille?"

Jamien mukaan muutos oli huomattavissa.

– Seksistä tuli enemmän yhteyttä ja vähemmän sitä, että ehtisimme tehdä kaiken haluamamme ennen kuin joku keskeyttää.

Nyt pari saattaa katsoa myös televisiota alastomana tai vain jutella sängyssä ennen seksiä. Jamien mukaan pari voi ainakin harrastaa hyvää seksiä, vaikkei koronaviruksen vuoksi pääsisikään enää esimerkiksi ravintolaan.

– Ja jotta voisimme harrastaa hyvää seksiä, minun täytyi olla läpinäkyvä sen suhteen. Se ei ehkä sovi kaikille, mutta se toimi meidän perheessämme hyvin, Jamie sanoo.

– Olenko traumatisoinut lapsiani jollain tavalla kertoessani heille, milloin ja miksi mieheni ja minä suljemme oven ja panemme päälle tuulettimen? Ehkä.

"Avoimuus ja rehellisyys lasten kanssa on ollut hyödyksi"

Jamie kuitenkin toivoo, että heidän tapansa vaikuttaisivat lapsiin positiivisesti: he puhuvat lasten kanssa seksiin liittyvistä asioista, kuten ehkäisystä, suostumuksesta ja siitä, että seksiä voi harrastaa myös niin, ettei tavoitteena ole vauvan saaminen.

Jamie uskoo, että jos joku olisi puhunut hänelle seksuaalisuudesta ja selittänyt asian, hotellin seksiäänien kuuleminen ei välttämättä olisi tuntunut turhaan häpeälliseltä ja "likaiselta".

– Ovatko jotkut vanhemmat eri mieltä valintojemme kanssa? Ehdottomasti. Onko tämä lähestymistapa oikea muille perheille? Ehkä. Onko se oikea meidän perheellemme? Toivon, koska aidosti uskon, että avoimuus ja rehellisyys lasten kanssa on ollut hyödyksi meille vanhempina, ja se tulee olemaan hyödyllistä heille nuorina ihmisinä, ja sillä on hyötyjä perheellemme yksikkönä.

"Aion tehdä itse samoin"

Vaikka osa lukijoista ihmetteli, miksi Jamien täytyy kertoa lapsilleen hänen ja hänen miehensä yhteisen ajan syy näin selkeästi, netissä idea on kerännyt suitsutusta.

– Ehdottomasti parempi kuin se, että yllätät vanhempasi, Katrina Noelle Daly toteaa Facebookissa.

– Aion tehdä itse samoin meillä! Kivaa nähdä, että ihmiset jakavat niksejä, jotka toimivat heillä, Anna McEwen sanoo.

– Itse toivon, että vanhempani olisivat pystyttäneet kyltin tai lukinneet oven. Olen vieläkin traumatisoitunut iäksi, Leng Singbouavong Viar sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat