Mainos

Jalosesta KVL:n puheenjohtaja

Tehyn asiamies Markku Jalonen on valittu STTK:laisen Kunnallisvirkamiesliiton KVL:n puheenjohtajaksi.

Markku Jalonen(40) voitti KVL:n vaalissa kaksi nelivuotiskautta liittoa johtaneen Katriina Perkka-Jortikan selvällä äänten enemmistöllä 44456 - 16874 KVL:n liittokokouksessa aamulla Helsingissä.

Noin 300 kokousedustajasta Jalosen taakse asettui 72,5 prosenttia, kun Perkka-Jortikan kannatus oli 27,5 prosenttia. Ehdokkaat olivat vastakkain jo edellisissä liittokokousvaalissa neljä vuotta sitten. Tuolloin toiselle kaudelleen valittu Perkka-Jortikka voitti äänin 41291-23651.

Kokoomuslaisen Jalosen mahdollisuuksia voittoon pidettiin alunperin hyvinä, sillä hänellä on laajaa kannatusta sekä alueellisissa piirijärjestöissä että puolueryhmissä. Liiton kokoomuslaisista ja keskustalaisista jäsenistä koostuva ryhmittymä sekä koko sosiaalidemokraattien ryhmä asettivat Jalosen yhteiseksi ehdokkaakseen jo viime talvena. Myös vastavalitun liittohallituksen 13 jäsenestä 11 tiedettiin Jalosen tukijoiksi.
STTK:laisen Tehyn sopimusosastolla ja kunta-alan neuvottelijana työskentelevällä Jalosella on KVL-tausta, sillä hän on toiminut liiton yhteiskuntasihteerinä ja tutkimusvastaavana vuosina 1989-95. Jalonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden lisensiaatti ja opiskellut valtio-oppia pääaineenaan. 1980-luvulla ennen KVL:n palvelukseen astumistaan hän toimi mm. tutkijana ja opettajana.

KVL on noin 73 000 jäsenellään STTK:n neljänneksi suurin jäsenliitto. Se edustaa kuntien ja kuntayhtymien sekä seurakuntien viran- ja toimenhaltijoita. Liiton jäseninä on mm. maatalouslomittajia, toimistosihteereitä, kanslisteja, perhepäivähoitajia ja kirjastovirkailijoita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.