Jälleenmyyjät lörpöttelivät: Volvolta tulossa kaksi uutta autoa – mallinimet C40 ja XC100

3:58
Tältä näyttää Volvon Yhdysvaltain-tehtaalla, jossa valmistetaan muun muassa S60-sedania.

Ohi suunsa puhuneiden jälleenmyyjien mukaan Volvolta on tulossa kaksi uutta katumaasturia.

Mikäli yhdysvaltalaisten jälleenmyyjien paljastuksia on uskominen, valmistautuu ruotsalaisvalmistaja esittelemään kaksi uutta katumaasturimallia.

Tiedot ovat peräisin Volvo-myyjiltä, jotka osallistuivat Las Vegasissa järjestettyyn tilaisuuteen, jossa käytiin läpi valmistajan lähitulevaisuuden suunnitelmia. Myyjät kertoivat tietonsa auliisti eteenpäin Automotive Newsille.

Sulava pikkumaasturi ja valtavan iso mörkö

Uusien mallinimien kerrotaan olevan C40 ja XC100.

Ensimmäisenä mainittu olisi XC40-katumaasturin sporttisemman näköinen versio, jonka uskotaan vetoavan erityisesti nuorempiin ostajiin. Erona "perusmalliin" olisi todennäköisesti lähinnä jyrkemmin laskeva kattolinja, eli kyseessä olisi niin sanottu coupe-SUV. Myös takavalojen muotoilua uudistettaisiin. C40 on jälleenmyyjiltä tihkuneiden tietojen mukaan täyssähköauto, joka saapuu markkinoille vuoden 2021 loppupuolella.

XC100 olisi Volvon katumaasturimalliston kiistaton kuningas, sillä se asettuisi nimensä mukaisesti XC90:n yläpuolelle. Autosta leivottaisiin kilpailija Mercedes-Benzin GLS:lle ja BMW X7:lle. XC90 ei ole missään määrin pieni auto, mutta XC100:n kerrotaan olevan sitäkin peräti 18 senttiä pidempi ja lähes 13 senttiä leveämpi. Autosta tulisi myyntiin sekä 6- että 7-paikkaiset versiot. Tämän auton kerrotaan saapuvan markkinoille kevythybridinä vuoden 2023 jälkimmäisellä puoliskolla ja ladattavana mallina 2024.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja