Jalkapallotähti valmis likaamaan kätensä vaalityössä – "Se mielipuoli pois Valkoisesta talosta"

Yhdysvallat naisten jalkapallon MM-kultaan johdattanut Megan Rapinoe aikoo seuraavaksi suunnata voimavaransa kotimaansa presidentinvaaleihin, jotka käydään ensi vuonna. 

Viikko sitten maailman parhaaksi naispelaajaksi valittu Rapinoe, 34, haluaa saada muutoksen Yhdysvaltojen poliittiselle huipulle. 

– Tärkeintä on saada se mielipuoli pois Valkoisesta talosta, Rapinoe kommentoi maanantaina Sports Illustratedin gaalassa, jossa hänet valittiin vuoden urheilupersoonaksi. 

Tällä hän viittaa republikaaneja edustavaan Donald Trumpiin. Rapinoe aikoo kampanjoida ahkerasti demokraattisen puolueen ehdokkaiden puolesta. Hän nostaa esiin muun muassa Elizabeth Warrenin, Bernie Sandersin ja Cory Bookerin

Rapinoe kohautti jo MM-kisojen aikaan heinäkuussa, kun hän sanoi, ettei aio mennä joukkueensa kanssa Valkoiseen taloon, jos Trump kutsuisi heidät sinne turnauksen jälkeen. Nyt hän on valmis kampanjoimaan Trumpia vastaan. 

– Ottakaa minut bussikyytiin, tai yhteen niistä lentokoneista. Haluan yllyttää ihmisiä! Jokin minussa saa ihmiset motivoituneiksi tekemään jotain, Rapinoe kommentoi.  

– Jos minun pitää koputella ovia saadakseni ihmiset äänestämään, olen mukana. 

Rapinoella tulee pitämään kiirettä vuonna 2020, sillä Yhdysvallat aloittaa olympiakarsinnat alkuvuodesta, ja toukokuussa on edessä oikeusjuttu, jonka USA:n naisten maajoukkue on nostanut syrjinnästä maansa lajiliittoa vastaan.  

Rapinoe ja tennissuuruus Serena Williams ovat ainoat naisurheilijat, jotka ovat yksinään saaneet Sports Illustratedin jakaman palkinnon viimeisen 20 vuoden aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat