Jalkapallon supertähti rajussa sanasodassa Donald Trumpin kanssa: En aio mennä sinne v***n Valkoiseen taloon"

Paraikaa jalkapallon MM-kilpailuissa pelaava Yhdysvaltojen supertähti Megan Rapinoe on kiivaassa sanasodassa maansa presidentin Donald Trumpin kanssa. Yhdysvallat eteni puolivälieriin kaatamalla Espanjan 2-1 lukemin. Rapinoe viimeisteli molemmat maalit ja antoi ottelun jälkeen voimakkaan viestin Trumpille.

Rapinoe ei ole laulanut muun joukkueen mukana Yhdysvaltojen kansallislaulua MM-kisoissa, vaan on protestoinut sitä kautta Trumpia ja maan hallintoa. Yhdysvaltojen kapteenina kisoissa toimiva Rapinoe on protestoinut vuodesta 2016 lähtien. Hän polvistui tuolloin kansallislaulun aikana osoittaakseen tukensa Colin Kaepernickille, joka oli protestoinut samalla tavalla vähemmistöjen puolesta.

Espanja-ottelun jälkeen Rapinoelta kysyttiin, aikooko hän vierailla Valkoisessa talossa kisojen jälkeen. 

– En aio mennä sinne v***n Valkoiseen taloon. En aio matkustaa sinne. Meitä ei tulla kutsumaan sinne, Rapinoe latasi.

Trump vastasi Rapinoelle tuttuun tapaansa Twitterissä.

– Olen joukkueen ja naisjalkapalloilun suuri fani, mutta hänen tulisi voittaa ennen kuin alkaa latomaan tuollaisia. Vie työ loppuun. Emme ole vielä kutsuneet joukkuetta, mutta nyt minä kutsun, välittämättä siitä, voittavatko vai häviävätkö he, Trump kirjoitti.

– Meganin ei tulisi koskaan olla epäkunnioittava maataan, Valkoista taloa tai maamme lippua kohtaan, varsinkin, kun olemme tehneet niin paljon hänelle ja joukkueelle. Ole ylpeä kantamastasi lipusta, Trump jatkoi.

Yhdysvallat kohtaa perjantaina emäntämaa Ranskan puolivälierässä.

Lue myös:

    Uusimmat