Donald Trumpin kanssa sanasodassa ollut jalkapallon supertähti latasi voimakasta tekstiä: "Mestaruuksia ei voi voittaa ilman homoseksuaaleja"

Hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat kukisti perjantai-iltana emäntämaa Ranskan 2-1 lukemin. Kaksi maalia ottelussa viimeistellyt Yhdysvaltojen Megan Rapinoe on ollut otsikoissa sanasodastaan maan presidentin Donald Trumpin kanssa. Nyt hän antoi voimakkaan lausunnon voitokkaan puolivälierän jälkeen.

Rapinoe oli saanut aiemmin kritiikkiä Trumpilta, sillä hän ei suostu laulamaan kansallislaulua tai laittamaan kättään sydämelleen. Sitä oli edeltänyt Rapinoen kommentti, että hän ei ainakaan aio tulla Valkoiseen taloon. Trump oli sanonut, että Rapinoen pitäisi voittaa, ennen kuin voi alkaa puhumaan. Jalkapallotähti vei maansa nyt lähemmäksi kohti MM-kultaa kahdella puolivälierän maalillaan.

– En kerää energiaa vihaajistani. Tunnen, että suurempi osa rakastaa minua ja haluaa minun jatkavan sen tekemistä. Saan siitä enemmän energiaa. Se on fantastista, Rapinoe sanoi ottelun jälkeen.

– Minusta pitävät ja samoista asioista taistelevat ihmiset motivoivat minua, Rapinoe jatkoi.

Maailmassa vietetään paraikaa Pride-kuukautta ja Ranskan Pariisissa on lauantaina vuorossa Paris Pride -tapahtuma. Rapinoe halusi hyödyntää mahdollisuuden ja huomioida tapahtuman.

– Go Gays! Mestaruuksia ei voiteta ilman, että joukkueessa on homoseksuaaleja. Niin ei ole melkein koskaan tapahtunut. Se on tiedettä, Rapinoe totesi.

Lue myös:

    Uusimmat