Maailman parhaaksi valittu Megan Rapinoe ryöpyttää Lionel Messiä ja Cristiano Ronaldoa: "He tulevat olemaan osa ongelmaa"

Kultaisen pallon maanantaina pokannut Megan Rapinoe lataa France Footballin haastattelussa kovaa kritiikkiä jalkapallon supertähdille.

Selvin lukemin Kultainen pallo -äänestyksen voittanut Rapinoe on taistellut pitkään rasismia vastaan ja tasa-arvon puolesta. Häneltä kysyttiin, että eikö hänellä ole intoa huutaa apua Cristiano Ronaldolta, Lionel Messiltä ja Zlatan Ibrahimovicilta taisteluun.

– Todellakin, nämä tähdet eivät osallistu mihinkään! (Raheem) Sterling ja (Kalidou) Koulibaly puhuvat joutuneensa rasismin uhreiksi, mutta kuka muu? Rohkaisen heitä ilmaisemaan itseänsä, Rapinoe sanoo. 

Ronaldo, Messi tai Zlatan tulevat yksinkertaisimmista oloista ja tämä raivostuttaa Rapinoeta entistä enemmän.

– Sen vuoksi heidän hiljaisuutensa on vieläkin enemmän käsittämätöntä. Tulen välillä surulliseksi ja vihaiseksi. Minusta he ajattelevat niin, että "he ovat tuoneet minut sieltä pois, miksi tekisin elämästä vaikeaa". Herranen aika, millä tavalla vaikeaa? Heillä on ystäviä, siskoja, kavereita, jotka ovat mustia tai homoja. Heidän on pakko tietää, kuinka moni ihminen kärsii syrjinnästä. Niin kauan, kun he eivät suutu samalla tavalla rasistisesta elehtelystä kuin Sterling sekä Koulibaly mikään ei tule muuttumaan ja he tulevat olemaan osa ongelmaa, Rapinoe kertoo.

– Miettikää, jos Cristiano Ronaldo sanoisi, että "Naisjalkapalloiluun pitäisi laittaa enemmän rahaa" ja Messi poistuisi kentältä rasistisien elehtelyiden takia. Se olisi massiivista! Tuomari ei uskaltaisi antaa hänelle punaista korttia, ei hänelle, maailman kaikkien aikojen parhaalle pelaajalle. En jaksa sitä enää, kun muut pelaavat vain tsemppaavat ja siinä kaikki. Herranen aika, Rapinoe päättää.

Englannin Lucy Bronze oli Kultainen pallo -äänestyksen toinen ja Yhdysvaltain Alex Morgan kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat