”Kaikki rajat rikottiin aikoja sitten” – Jalkapallotähti Megan Rapinoe kritisoi rajusti Donald Trumpia ja tämän kannattajia

4:55
Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa naisten jalkapallon MM-kisoista.

Yhdysvaltalainen jalkapallotähti Megan Rapinoe otti jälleen kohteekseen maansa presidentin Donald Trumpin.

Trump on kritisoinut viime aikoina neljää demokraattien naispuolista kongressiedustajaa, Alexandria Ocasio-Cortezia, Rashida Tlaibia, Ayanna Pressleytä sekä Ilhan Omaria. Trump on myös kehottanut näitä palaamaan kotimaahansa, vaikka ainoastaan Omar on syntynyt muualla kuin Yhdysvalloissa. Omar on syntynyt Somaliassa. 

Juuri Omar joutui Trumpin hampaisiin Greenvillessä Pohjois-Carolinassa pitämässä kampanjatilaisuudessa, jossa hän haukkui Omaria.

Trumpin kannattajat vaativat, että Trump lähettäisi hänet takaisin kotimaahansa, mikä järkytti Rapinoeta. Hänen mielestään kannattajien käyttäytyminen oli surullista, halveksittavaa ja kuvottavaa.

– Se on shokeeravaa ja toivon, etteivät ihmiset turru shokkireaktioihin, sillä tämä oli pahin kaikista, Rapinoe totesi Charlotte Observerille.

– Häntä (Omaria) pitäisi juhlia. Hän tuli tänne ja pääsi kongressiin, on johtaja, tuo erilaisen äänen ja mielestäni se on hänessä ällistyttävää. Se on jotain, mitä tarvitsemme, jotta maastamme tulee parempi, hän jatkoi.

Rapinoelta kysyttiin, ylittikö Trump rajan kritisoidessaan naispuolisia kongressiedustajia.

– Kaikki rajat rikottiin aikoja sitten. Se alkoi jo siitä, kun hän väitti Barack Obaman syntyneen ulkomailla, mutta tämä on silti shokeeraavaa, Rapinoe vastasi.

34-vuotias Rapinoe on kaksinkertainen maailmanmestari ja juhli tänä kesänä toista MM-kultaansa. Hän jakoi kuudella maalillaan MM-kisojen maalipörssin kärkisijaa yhdessä maannaisensa Alex Morganin ja Englannin Ellen Whiten kanssa. 

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja