Yhdysvaltojen maajoukkuetähti latasi täyslaidallisen Donald Trumpin niskaan: "Hänen kehostaan ei löydy yhtäkään moraalista luuta"

1:58
Alkuviikolla Donald Trump uhkasi lähettää armeijan Yhdysvaltojen kaupunkien kaduille, jos väkivalta jatkuu.

Yhdysvaltojen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Michael Bradley on kritisoinut maansa presidenttiä Donald Trumpia kansalaisten protestoidessa rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan. Bradleyn mukaan Trump on "täysin tyhjä sisältä".

Yhdysvallat on tällä hetkellä historiallisen mielenosoituskauden keskellä, kun ihmiset ympäri maata osoittavat mieltään George Floydin kuoltua valkoisen poliisin käsittelyssä toukokuun lopulla. Samaan aikaan valtiossa riehuu koronaviruspandemia, joka on tappanut jo yli 100 000 amerikkalaista.

Bradley, 32, on kritisoinut Trumpia julkisesti ennenkin. Yli 150 A-maajoukkueottelua pelannut keskikenttäpelaaja paljasti olleensa "surullinen ja nolostunut", kun Trump ilmoitti asettavansa muslimimaille matkustuskiellon vuonna 2017.

Nyt Yhdysvallat on ajautunut entistä huolestuttavamman epäjärjestyksen tilaan, minkä takia Bradley on moittinut Trumpin johtamistaitoja.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

– Meillä on presidentti, joka on täysin tyhjä sisältä. Hänen kehostaan ei löydy yhtäkään moraalista luuta, Bradley jyrähti SportsNetin mediakonferenssipuhelussa.

– Johtamistaitoja ei ole olemassa. Johtamistaitoja ei ole presidentillä. Johtamistaitoja ei ole republikaanien senaattoreilla, jotka ovat vain nojanneet taaksepäin ja olleet täysin mukana kaikessa, mitä hän (Trump) on viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana tehnyt.

Bradley on kannustanut kaikkia amerikkalaisia ilmaisemaan todellisen mielipiteensä äänestyslipun muodossa, kun seuraavat presidentinvaalit potkaistaan käyntiin marraskuussa.

– Mahdollisimman monen ihmisen tulee ymmärtää, mitä se todellisuudessa tarkoittaisi, jos Trump olisi presidentti vielä seuraavat neljä vuotta, eli miten hirvittävä asia se olisi niin monelle ihmiselle.

– Jos me haluamme alkaa korjata näitä asioita, Trump ei voi olla maan presidentti, se on niin yksinkertaista, Bradley jatkoi rasismiin ja poliisiväkivaltaan viitaten.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja