Jalkapallon supertähti latasi kovaa tekstiä – yhtyi Fifa-pomon saamiin buuauksiin: "Olen messissä niiden kanssa"

Yhdysvallat kaatoi Hollannin 2-0 lukemin jalkapallon MM-kilpailujen finaalissa. MM-kisojen maalipörssin voittanut ja parhaaksi pelaajaksi valittu Megan Rapinoe latasi kovaa tekstiä lajissa vellovasta epätasa-arvosta. Aiheesta uutisoi CNN.

Rapinoe oli myös huomion keskipisteenä kentän ulkopuolella, eritoten sanasodastaan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin kanssa. Finaalissa nähtiin myös kohahduttava tilanne, kun ottelua seuraamaan saapunut yleisö buuasi kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtaja Gianni Infantinolle. Katsomosta raikasivat myös huudot, joissa vaadittiin tasa-arvoista palkkaa. 

– Olen messissä niiden kanssa, totesi Rapinoe buuauksista ottelun jälkeen.

– Mielestäni kaikki ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen keskusteluissa. Meille riittää puhuminen siitä, että olemmeko sen arvoisia, pitäisikö meillä olla tasa-arvoiset korvaukset, ovatko markkinat samat, pälä pälä. Fanit ja pelaajat ovat kyllästyneet siihen. Monilla tavoin uskon sponsoreidenkin ja kaikkien muiden kyllästyneen siihen, Rapinoe sanoi.

– Edetään seuraavaan pisteeseen. Kuinka tuemme naisten liittoja ja ohjelmia ympäri maailmaa? Mitä Fifa voi tehdä, mitä me voimme tehdä sarjoillemme ympäri maailman? Laitoimme pelaajina turnauksessa pystyyn kaikkien aikojen näytöksen. Enempää ei voisi pyytää, emmekä voi tehdä mitään enempää tehdäksemme vaikutuksen, ollaksemme parempia lähettiläitä, tehdäksemme enemmän ja pelataksemme paremmin, Rapinoe latasi.

Infantino oli kuvaillut lauantaina turnausta kaikkien aikojen naisten MM-turnaukseksi. Hän sanoi, että haluaa kasvattaa joukkuemäärää turnauksessa 32:een ja tuplata palkintorahat. 

– Nyt on aika siirtyä keskustelussa eteenpäin. Pieni julkinen häpeä ei ole tehnyt kenellekään koskaan pahaa, Rapinoe totesi.

Vaikkakin Fifa tuplaisi palkintorahat vuoden 2023 turnaukseen, saisivat he silti paljon vähemmän kuin miesten joukkueet. Viime vuonna miesten turnauksessa jaettiin palkintorahoja yli 355 miljoonaa euroa ja voittaja sai reilut 33 miljoonaa euroa. Summa on enemmän kuin mitä yhteensä jaettiin naisten MM-turnauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat