FIFA-pomo Gianni Infantino jakoi kipinöivää tekstiä naisista – tähtipelaajalta välitön reaktio

Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n presidentti Gianni Infantino jakoi taas varsin värikästä tekstiä, kun hän pääsi ääneen naisten MM-kisojen loppuhuipennuksen alla.

Infantino asteli median eteen Sydneyssä, missä hän puhui muun muassa siitä, miten naisten pitää ”työntää ovea” tasa-arvoa päin.

– Sanon tämän kaikille naisille – ja minulla on neljä tytärtä, eli minulla on heitä (naisia) muutama kotonani, että teillä on valta vaikuttaa muutokseen. Valitkaa oikeat taistelut. Valitkaa oikeat taistelut, Infantino toisteli.

– Teillä on valta vakuuttaa meidät miehet siihen, että mitä meidän tulisi tehdä ja mitä ei. Tehkää se, Infantino jatkoi värikästä puhettaan.

Jalkapallon naisten Mestarien liigan kaikkien aikojen paras maalintekijä Ada Hegerberg vastasi Infantinolle välittömästi Twitterissä.

– Työskentelemme pienen esityksen parissa, jotta voimme vakuuttaa miehet. Kuka on mukana? Hegerberg totesi sarkastiseen sävyyn.

Infantino on ollut vuosien varrella otsikoissa erinäköisten kannanottojensa myötä. FIFA-pomo aiheutti kohun viimeksi joulukuussa Qatarissa, kun hän antoi erikoisia lausuntoja muun muassa maan ihmisoikeustilanteeseen liittyen.

”FIFA oli oikeassa”

Infantino näpäytti myös kriitikoita, jotka arvostelivat etukäteen naisten MM-kilpailujen laajentamista 32 joukkueen turnaukseksi.

Vielä neljä vuotta sitten MM-turnaus pelattiin Ranskassa 24 joukkueen voimin. Kisojen laajentamisen pelättiin kasvattavan turnauksen tasoeroja, mutta huippumaista muun muassa Saksa, Brasilia ja Kanada jäivät Oseaniassa yllättäen alkulohkoon ja pudotuspeleihin ylsi Jamaikan, Marokon ja Etelä-Afrikan kaltaisia yllättäjiä.

– He (kriitikot) sanoivat, että tämä (32 joukkueen turnaus) ei toimi, tasoerot ovat liian suuret ja näemme 15–0-lukemia, tämä on huono asia naisten jalkapallolle ja sen imagolle. Mutta olen pahoillani, FIFA oli oikeassa. FIFA oli oikeassa, Infantino sanoi liiton kokouksessa Sydneyssä.

– Kisoissa oli monta maata eri puolilta maailmaa, jotka ajattelivat, että nyt heillä on mahdollisuus osallistua. Nyt he uskovat, että heillä on mahdollisuus loistaa kansainvälisellä näyttämöllä.

Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelatuissa kisoissa on murskattu naisten MM-jalkapallon yleisöennätys. Infantino sanoi, että turnauksen myötä naisten jalkapallo on saavuttanut miesten jalkapalloon verrattuna "täyden tasa-arvon".

– Nämä kisat tuottivat FIFA:lle tuloja yli 570 miljoonaa dollaria, joten pääsimme omillemme. Strategiamme ei ollut huono, mutta tietysti meidän on pystyttävä vielä parempaan. Mutta olemme oikealla tiellä.

Kisajärjestäjä Australia kohtaa lauantaina Brisbanessa pelattavassa pronssiottelussa Ruotsin. Espanja ja Englanti pelaavat loppuottelun sunnuntaina Sydneyssä.

Lue myös:

    Uusimmat