Fifa kielsi jälleen sateenkaarinauhat MM-kisoista

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kieltää One Love -sateenkaarinauhat kesällä järjestettävistä naisten MM-kisoista, kertoo saksalaislehti Bild.

Jo viime vuonna miesten MM-kisoissa nousi kohu Fifan kiellettyä nauhojen käytön. Pelaajat olisivat halunneet kantaa nauhaa. Fifa uhkasi tuolloin pelaajia keltaisilla korteilla, mikäli he uhmaisivat kieltoa. Nyt on vahvistunut myös se, ettei kapteeninnauhoja nähdä naisten MM-kisoissa kesällä.

– Fifa on ilmoittanut meille, että he toivovat kaikkien osallistuvien maiden kantavan Fifan omaa nauhaa, Saksan maajoukkuepomo Maika Fischer sanoi Bildille.

Saksan jalkapalloliitto DFB oli kysynyt Fifalta, mikäli he voisivat olla poikkeus, mutta kattojärjestö ei hyväksynyt tätä pyyntöä. MM-kisoihin yhtenä mitalisuosikkina lähtevän Ruotsin tähtipelaajat ovat aiemmin todenneet, että he haluavat pitää nauhaa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa järjestettävässä turnauksessa.

– Olemme kuitenkin maajoukkue, joka seisoo hyvien asioiden, kuten samanarvoisuuden takana. Meidän osalta asiasta ei tarvitse edes keskustella. Minun on vaikea nähdä, että emme tekisi sitä joka tapauksessa, Ruotsin kapteeni Caroline Seger sanoi Aftonbladetille.

Ruotsin kapteeninnauhaakin urallaan kantanut Kosovare Asllani oli samoilla linjoilla.

– Kaikkien pitää olla sen takana, että kaikki saavat samat oikeudet maailmassa. Jos se tarkoittaa sitä, että joku antaa meille sakkoja, olkoot sitten niin. Riskin ottaminen on sen arvoista. Me emme aio perääntyä. Me olemme naisia, olemme pioneerejä. Me haluamme muuttaa maailmaa ja viedä sitä eteenpäin, Asllani totesi.

Jalkapallon naisten MM-kilpailut pelataan 20. heinäkuuta - 20. elokuuta. Turnauksessa nähdään ensimmäistä kertaa 32 maata aiemman 24:n sijaan. 

Lue myös:

    Uusimmat