Jalkapallon MM-kisaisännän Qatarin emiiri kiitti Vladimir Putinia ja Venäjää – "Olemme todella ylpeitä suhteestamme"

Voidaanko Putin tuomita sotarikoksista? Tutkija vastaa 12:50
Katso videolta: Tutkija vastaa kysymykseen, voidaanko Vladimir Putin tuomita sotarikoksista.

Jalkapallon MM-kisat pelataan Qatarissa 20. marraskuuta alkaen. Qatarin emiiri Tamim bin Hamad Al Thani on kiittänyt Vladimir Putinia ja Venäjää avusta valmistelutöissä. Aiheesta kertoi Aftonbladet.

Emiirin mukaan venäläiset ovat olleet suurena apuna suuresti kritisoitujen MM-kisojen valmistelutöissä. Jalkapallon MM-kisat järjestettiin vuonna 2018 Venäjällä. Putin ja Venäjä on muun muassa auttanut Qataria niinsanottujen kannattajien tunnistuskorttien kanssa. Näillä fanit pääsevät kisastadioneille.

– Vuoden 2018 Venäjän MM-kisat olivat suuri menestys ja nyt meidän venäläiset ystävämme ovat auttaneet Qataria MM-kisojen 2022 alla. Haluamme kiittää Venäjää ja olemme todella ylpeitä suhteestamme, joka tulee jatkumaan aina MM-kisoihin asti. Kiitos herra presidentti, Qatarin emiiri Tamim bin Hamad al Thani sanoi. 

Kaksikko tapasi toisensa keskiviikkona Kazakhstanin Astanassa järjestetyssä konferenssissa. Putin toivoi, että Qatarin MM-kisoista tulee menestyksekäs tapahtuma.

– Teemme kaikkemme, jotta voimme jakaa omasta kokemuksestamme, kuinka MM-kisoihin valmistaudutaan. Toivon teille kaikkea onnea ja olen varma, että siitä tulee menestys, Putin totesi. 

Qatarin MM-kisat pelataan 20. marraskuuta - 18. joulukuuta.

Katso pääkuvan videolta: Tutkija vastaa kysymykseen, voidaanko Vladimir Putin tuomita sotarikoksista.

Lue myös:

    Uusimmat