Fifa-pomo aneli tulitaukoa Ukrainaan MM-kisojen varjolla: "Teillä on mahdollisuus vaikuttaa historian kulkuun"

Kuolemanloukut maailman seuratuimman viihdekarnevaalin näyttämönä – tämä on Qatarin MM-kisojen inhimillinen hinta 7:40
Katso videolta: Kuolemanloukut maailman seuratuimman viihdekarnevaalin näyttämönä – tämä on Qatarin MM-kisojen inhimillinen hinta

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino vaati tiistaina tulitaukoa Ukrainaan G20-maiden kokouksessa Indonesian Balilla.

Infantino piti puheen tiistaina G20-maiden johtajille yhteisellä lounaalla ja vaati tulitaukoa. Hänen mielestään MM-kisoja voisi käyttää alustana rauhalle. MM-kisat käynnistyvät sunnuntaina Qatarissa.

– Minun pyyntöni teille kaikille on harkita väliaikaista kuukauden kestävää tulitaukoa MM-kisojen ajaksi tai edes humanitääristen käytävien käyttöönottoa tai jotain, joka voisi johtaa ensimmäiseen askeleeseen kohti rauhaa, Infantino sanoi.

– Te olette maailman johtajia, teillä on mahdollisuus vaikuttaa historian kulkuun. Jalkapallo ja MM-kisat tarjoavat teille sekä maailmalle ainutlaatuisen alustan yhteisöllisyydelle ja rauhalle ympäri maailman, Infantino jatkoi.

Jalkapallon MM-kisat pelataan Qatarissa 20. marraskuuta - 18. joulukuuta. Viime kisojen isäntämaa Venäjä oli mukana kotikisoissaan puolivälierissä, mutta se on suljettuna kisoista maan hyökättyä Ukrainaan. Ukraina oli lähellä pääsyä MM-turnaukseen, mutta hävisi ratkaisevan karsintaottelun Walesille.

Infantino nosti esille Venäjän vuoden 2018 kisaisännyyden ja Ukrainan hankkeen saada vuoden 2030 kilpailut. MM-kisoille odotetaan 5,5 miljardia katsojaa, joka voisi tuoda toivon viestin.

– Ehkä viiden päivän päästä alkava MM-turnaus voi olla se positiivinen laukaisija, Infantino totesi.

Lue myös:

    Uusimmat