"Tupu, Hupu ja Lupu" – näin maailman roistovaltioiden johtajat poseeraavat iloisessa perhepotretissa

Kazakstanin Astanassa järjestettävä Aasian valtioiden välinen turvallisuuskonferenssi on kerännyt paikalle varsinaisen turvallisuuden kerman.

Kaksi päivää kestävässä huippukokouksessa kokoontuu johtajia useista kymmenistä Aasian maista. Neljän vuoden välein järjestettävän tapahtuman tarkoitus on edistää turvallisuutta Aasian valtioiden välillä.

Tapahtumaan on kutsuttu länsimaalaisesta näkökulmasta kyseenalaisiakin johtajia. Ukrainassa hyökkäyssotaa käyvän ja ydinaseilla uhittelevan Venäjän presidentti Vladimir Putinin lisäksi muun muassa Qatarin emiiri Tamim bin Hamad Al Thani osallistuu tilaisuuteen. Qatar tunnetaan ihmisoikeuksien järjestelmällisestä loukkaamisesta ja maan syrjivät ja epätasa-arvoiset lait on tuomittu länsimaissa laajalti.

Venäjän ja Qatarin lisäksi myös Turkki osallistuu konferenssiin. Maan presidentti Recep Tayyip Erdoğan on yksi ainoista maailman johtajista, joka ei ole tuominnut Venäjän tekemiä iskuja Ukrainassa.

Kremlin mukaan Putinin ja Erdoğanin on määrä käydä huippukokouksen yhteydessä kahdenvälisiä keskusteluja siitä, kuinka Ukrainassa saavutettaisiin rauha.

Artikkelin videolla kolmikko poseeraa tyytyväisenä yhteiskuvassa konferenssissa.

Lue myös:

    Uusimmat