Mainos

Jalkapalloijoita 100 000 Suomessa

Jalkapalloilun lisenssipelaajien määrä ylitti historiallisen 100 000 pelaajan rajapaalun ensimmäisen kerran suomalaisen palloilun historiassa. Keskiviikkona palkittiin Senja Kaasinen, 12, Jokelan Kisasta lahjakortilla: hän on juuri 100 000:s tänä vuonna lisenssin lunastanut jalkapalloilija.

-Nyt olemme saavuttaneet merkittävän rajapyykin, joka kuvastaa lajin suuruutta myös Suomessa, sanoi tyytyväinen Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen.

Juhlapäivän tarkka lisenssipelaajien luku oli 100 195. Vasta kolme vuotta sitten ylitettiin 90 000 pelaajan raja. Maailmassa suosituimmassa urheilulajissa on 250 miljoonaa jalkapalloilun harrastajaa, joista naisia ja tyttöjä on vain kahdeksan prosenttia (30 miljoonaa). Suomessa vastaava osuus on korkeampi eli 14 prosenttia (14 000).

Harrastajien kasvu Suomessa pohjautuu Kaikki Pelaa -nuoriso-ohjelman kautta lisääntyneeseen poikien ja tyttöjen määrään.

Posti allekirjoitti 1+1 vuoden jatkosopimuksen Palloliiton yhteistyökumppanina. A-maajoukkueen kumppanina Posti on ollut vuodesta 1994, mutta lisukkeena on nykyään Kaikki Pelaa -ohjelman kummius.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.