Jakeluasemien viasta ikävä yllätys bensanostajille

Osa rovaniemeläisistä autoilijoista joutuu maksamaan kahden vuoden takaisia tankkauksiaan takautuvasti.

Suuri joukko bensiinin ostajia saa pian maksaa kahden vuoden takaisia tankkauksiaan kolmen St1-jakeluaseman vian vuoksi. Rovaniemeläisten jakeluasemien maksuautomaatit jättivät vuoden 2004 aikana ohjelmavirheen vuoksi veloittamatta pankkikortilla tai luottokortilla tehtyjä ostoksia. Veloittamatta jäi yhteensä 180 000 euroa.

St1 Finlandin toimitusjohtaja Juha Kokko kertoo, että virheen jäljille päästiin kirjanpidossa, kun yhtiön tilit ja jakeluasemien automaattien raportit eivät täsmänneet. Virhe jätti tietyillä korteilla ostot välillä tilittämättä ja välillä veloitti ne normaalisti.

- Virheen selvitys kesti puolitoista vuotta. Nyt on päästy niin pitkälle, että pystymme laskuttamaan asiakkaita, Kokko kertoo.

Virhe korjautui asemien ohjelmapäivityksessä marraskuussa 2004.

Pienimpiä ei laskuteta

Parin vuoden takaisia korttimaksuja ei saa pankkien sääntöjen mukaan suoraan veloittaa asiakkaiden tileiltä. Yhtiö lähettää noin 2000 tilittämättömästä ostosta normaalin laskun, jossa on maksuaikaa kuun loppuun.

- Suurin osa ostoista on pieniä. Joitakin jätämme laskuttamatta, koska kulujen osuudesta tulisi niin suuri, Kokko kertoo.

Ongelmia aiheuttaneista jakeluasemista kaksi sijaitsee Rovaniemen keskusta-alueella ja yksi Vanttauskosken kylällä. Asemat kuuluvat yksityiselle Lapin Bensa Oy:lle, jossa St1 on mukana pienellä osuudella, Kokko kertoo.

- Muualla, meidän omilla asemillamme, virhettä ei ole tapahtunut.

Virheen syiden selvittäminen on Lapin Bensan kanssa on yhä kesken. Tähän mennessä ruljanssi on maksanut St1:lle jo 30000 euroa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat