Jäikö vappujuhlista kaaos? Tehoniksit nopeaan siivoukseen!

Juhliminen on hauskaa, mutta koti voi olla sen jäljiltä täydellinen kaaos. Kokosimme yhteen sotasuunnitelman, jonka avulla saat kodin tehokkaasti ja nopeasti puhtaaksi.

1. Luota laatikoihin

Roskat menevät tietysti jätesäkkeihin, mutta kotona voi olla myös paljon irtotavaraa, kuten kenkiä, vaatteita ja koristeita.

Jos olet liian voipunut siivotaksesi nyt kunnolla, lajittele esineet nopeasti tyhjiin laatikoihin tai pinoa vaikkapa kengät yhteen pinoon. Näin voit käydä ne läpi myöhemmin, mikäli ne vaativat nopeampaa lajittelua, mutta voit halutessasi myös siirtää vaikkapa kengät laatikossa suoraan kenkäkaappiin.

2. Aloita suurista pinnoista

Yksityiskohtiin ei kannata puuttua silloin, kun on tärkeintä vain saada koti asuttavaan kuntoon. Huolehdi siis siitä, että lattiat ja muut suuret pinnat ovat puhtaat, pienemmät paikat voit siivota myöhemminkin.

3. Tuuleta kunnolla!

Juhlien jäljiltä ummehtunut tuoksu on yksi suurimmista syyllisistä epäsiistiin vaikutelmaan, joten tuuleta kunnolla.

4. Eikö huvita? Aseta aikaraja!

Juhlien jälkeen siivoaminen ei välttämättä ole suosikkipuuhaa, joten yritä olla mahdollisimman tehokas: Laita kello soimaan puolen tunnin päähän ja siivoa sen aikaa mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti. Pyri siihen, että kaikki on valmista ennen kuin kello soi.

5. Panosta tärkeimpiin paikkoihin

Älä lähde siivoamaan väsyneenä koko taloa, vaan panosta tärkeimpiin paikkoihin, joissa oleskelet eniten.

Esimerkiksi olohuone, makuuhuone ja keittiö on mukava saada puhtaaksi, mutta vaikkapa vaatehuoneeseen voit yksinkertaisesti laittaa oven kiinni ja palata asiaan, kun olet energisemmällä tuulella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat