Mainos

Jäihin juuttuneella tutkimusaluksella säännöstellään jo ruokaa

Ruokavarat vähenevät uhkaavasti Etelämantereen jäihin juuttuneella tutkimusaluksella. Pelastustyöntekijöiden mukaan viime tiistaista asti jään vankina olleella aluksella riittää ruokaa vielä noin kolmeksi viikoksi. Apuun on rientämässä myös Wärtsilän (nyk. Kvaerner Masa-Yardsin) telakalta Helsingissä vuonna 1978 vesille laskettu Argentiinan laivaston jäänmurtaja Almirante Irizar. Sen odotetaan lähtevän viikon matkalle Buenos Airesista tänään tai huomenna

Tutkimusalus Magdalena Oldendorffin 28 hengen miehistö sekä matkustajina olevat 79 venäläistutkijaa ovat jo aloittaneet annosten säännöstelyn, sillä ankara sää hidastaa pelastustoimia. -Heillä on vielä juomavettä, lihaa, vihanneksia ja leipää. Jos vesi loppuu, he voivat tietysti sulattaa jäätä, sillä polttoainetta lämmitykseen riittää vielä kahdeksi kuukaudeksi, pelastustoimia johtava Gerald Hagemann kertoi. Säännöstely on tarpeen, sillä saattaa kestää vielä viikkoja, ennen kuin alus saadaan irrotettua.

Merentutkimusalus Agulhas on matkalla juuttuneen laivan avuksi, mutta sillä on vielä taivallettavanaan 800 kilometrin matka jäiden keskellä. Hagemann arvioikin, että Agulhasilta kestää noin kaksi viikkoa tavoittaa jäihin juuttunut laiva. Jos jäämassat osoittautuvat liian suuriksi Agulhasille, on apuun tulossa vielä argentiinalainen jäänmurtaja. Tiukan paikan tullen on laivan matkustajat ja miehistö tarkoitus pelastaa helikoptereilla.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.