Mainos

Jaguaarit pelottavat Rafahissa

Rafahin palestiinalaisasukkaat pelkäävät eläintarhasta karanneita jaguaareja. Eläimet pääsivät karkuun, kun Israelin armeija tuhosi Gazan kaistan ainoan eläintarhan.

Rafahin palestiinalaisasukkaita on varoitettu uudenlaisesta tappavasta vaarasta: alueella liikkuu seitsemän eläintarhasta karannutta jaguaaria.

Pedot pakenivat häkeistään torstaina, kun Israelin armeija tuhosi Gazan kaistan ainoan eläintarhan. Eläintarhasta pakeni jaguaarien lisäksi myös ainakin useita kettuja, susia ja pesukarhuja. Lisäksi satoja eläimiä ja lintuja kuoli. Jaguaarit ovat suuria kissapetoja.

- Ne ovat hyvin, hyvin vaarallisia. Ne voivat helposti tappaa pieniä lapsia, varoitti eläintarhan johtaja Ahmed Jamal.

Eläintarha on ollut ainoita huvittelumahdollisuuksia Rafahissa. Vaikka kaupunki sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Välimeren rannasta, palestiinalaiset eivät pääse rannalle, koska se on täynnä juutalaissiirtokuntia.

- Me emme pääse rannalle, niinpä meillä ei ole mitään muuta paikkaa. Minulla oli tapana tulla tänne joka viikko, sanoi Waleed Abu Suleiman, 14.

Waleed kertoi viettäneensä tuntikausia katsellen eläintarhan satoja eksoottisia lintuja. Tänään vain muutama lintu oli jäljellä. Maassa lojui useita keltahöyhenisten rakkauspapukaijojen ruumiita, joita kulkukoirat repivät.

Jamal kertoi nostaessaan kakadun jäänteitä lammikosta, että pelkästään lintujen kuolemista oli aiheutunut
300 000 dollarin eli noin 250 000 euron vahingot.

- Minulla ei vieläkään ole sanoja kuvailemaan sitä, miltä minusta tuntuu. Miksi he tulivat tänne? On mahdotonta korjata tätä paikkaa. Meillä ei ole enää yhtään rahaa, Jamal pahoitteli.

Jamal aikoo nyt keskittyä etsimään uutta kotia yhä hengissä oleville eläimille.

Israel aloitti tiistaina "Operaatio Sateenkaaren", jonka tarkoituksena oli pidättää palestiinalaississejä sekä etsiä aseiden salakuljetukseen käytettyjä tunneleita. Yli 40 palestiinalaista on kuollut operaation aikana ja kymmenittäin asuintaloja on tuhottu maan tasalle. Tänään palestiinalainen pikkutyttö kuoli Rafahissa israelilaissotilaiden luoteihin, kertoivat sairaalalähteet. Lähteiden mukaan 3,5-vuotiasta tyttöä oli ammuttu kahdesti päähän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.