Mainos

Jäätteenmäki: Yhteistyötä Suomenlahden hyväksi

Ympäristökysymykset olivat vahvasti esillä pääministeri Anneli Jäätteenmäen tämänpäiväisellä Tallinnan-vierailulla.

Virolaisen kollegansa Juhan Partsin tavannut Jäätteenmäki toivoo, että Suomi, Viro ja Venäjä tiivistävät yhteistyötään mm. Suomenlahden suojelemiseksi. Pääministeri Jäätteenmäki kannattaakin erityisen Suomenlahti-ohjelman laatimista.

Suomenlahden uhkana ovat mm. öljynkuljetukset, jotka ovat viisinkertaistuneet kymmenessä vuodessa.

Suomen ja Viron pääministerit korostivat myös maiden välistä yhteistyötä. Jäätteenmäki ja Parts painottivat, että yhteistyötä on tiivistettävä, kun Virosta tulee EU:n jäsen.

Jäätteenmäki korosti maiden tasavertaista asemaa. Hän muistutti, että kun Virosta tulee EU:n jäsen, tasavertaiset pienet maat puolustavat yhteisiä etuja.

Jäätteenmäki: Viron alhainen verotus uhka

Pääministeri Jäätteenmäenmukaan Viron alhainen verotus voi tuoda ongelmia Suomelle.

Jäätteenmäen mukaan Viron alhainen verotus ja työvoiman vapaa liikkuvuus EU:ssa voivat muodostaa ongelmia Suomelle, koska yhä useammat suomalaisyritykset saattavat siirtää toimintojaan Viroon. Silloin Suomi saattaa joutua keventämään verojärjestelmäänsä.

Viro arvostelee Suomea isonveljen asenteesta

Suurlähettiläs Jaak Joerüüt arvostelee kipakasti suomalaisten asenteita virolaisia kohtaan. Hän kehottaa suomalaisia luopumaan isonveljen asenteesta asioidessaan virolaisten kanssa.

Viron ja Suomen suhteita selvittäneet Joerüüt ja varatuomari Esko Ollila pitävät kahden vuoden siirtymäaikaa riittävänä työvoiman liikkuvuudessa Viron liityttyä EU:hun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.