Mainos

Jäätteenmäki vaatii työllisyys- ja tasa-arvosopimusta

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki vaatii, että maahamme laaditaan pitkän tähtäimen työllisyys- ja tasa-arvosopimus. Sopimuksessa eri osapuolet sitoutuisivat vuoteen 2010 mennessä toteuttamaan käytännössä periaatteen "sama palkka samasta ja samanarvoisesta työstä".

-Tässä myös hallituksen ja eduskunnan on oltava mukana, Jäätteenmäki vaatii MTV3:n uutisten Nettivieras-kirjoituksessaan.

Jäätteenmäki vaatii tavoitteeksi vuoteen 2010 mennessä työttömyyden painamista alle 5 prosentin tason sekä naisten ja miesten palkkaerojen poistamista.

Jäätteenmäki arvostelee kovin sanoin työmarkkinajärjestöjä tasa-arvotyöstä. -Työmarkkinajärjestöjä voi kiittää monista turvallisuutta luoneista ratkaisuista työelämässä. Mutta tasa-arvon edistämisessä ne ovat epäonnistuneet. Epäkohdat on vihdoinkin korjattava, Jäätteenmäki vaatii.

-Tähänastisissa tuposopimuksissa on ollut 0,2-0,4 prosentin tasa-arvoeriä. Jos jatketaan samalla tavalla, kestää sata vuotta ennen kuin samapalkkaisuus toteutuu. Se on liian pitkä aika, Jäätteenmäki toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.