Jäätteenmäki vaatii työllisyys- ja tasa-arvosopimusta

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki vaatii, että maahamme laaditaan pitkän tähtäimen työllisyys- ja tasa-arvosopimus. Sopimuksessa eri osapuolet sitoutuisivat vuoteen 2010 mennessä toteuttamaan käytännössä periaatteen "sama palkka samasta ja samanarvoisesta työstä".

-Tässä myös hallituksen ja eduskunnan on oltava mukana, Jäätteenmäki vaatii MTV3:n uutisten Nettivieras-kirjoituksessaan.

Jäätteenmäki vaatii tavoitteeksi vuoteen 2010 mennessä työttömyyden painamista alle 5 prosentin tason sekä naisten ja miesten palkkaerojen poistamista.

Jäätteenmäki arvostelee kovin sanoin työmarkkinajärjestöjä tasa-arvotyöstä. -Työmarkkinajärjestöjä voi kiittää monista turvallisuutta luoneista ratkaisuista työelämässä. Mutta tasa-arvon edistämisessä ne ovat epäonnistuneet. Epäkohdat on vihdoinkin korjattava, Jäätteenmäki vaatii.

-Tähänastisissa tuposopimuksissa on ollut 0,2-0,4 prosentin tasa-arvoeriä. Jos jatketaan samalla tavalla, kestää sata vuotta ennen kuin samapalkkaisuus toteutuu. Se on liian pitkä aika, Jäätteenmäki toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat