Mainos

Jäätteenmäki keskustanaisten johtoon

Keskustanaisten uudeksi puheenjohtajaksi on valittu europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki. Jäätteenmäki torjuu arvelut, että uusi tehtävä kielisi kiinnostuksesta palata takaisin kotimaan politiikkaan esimerkiksi vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

Keskustanaisten uusi puheenjohtaja, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki toivoo sekä naisjärjestön että keskustan uudistuvan niin, että naisia saataisiin yhä tasaveroisemmin mukaan vaikuttamaan ja päättämään.

Jäätteenmäki valittiin kaksivuotiselle puheenjohtajakaudelle yksimielisesti järjestön edustajakokouksessa Savonlinnassa. Edellinen puheenjohtaja kansanedustaja Susanna Haapoja oli ilmoittanut luopuvansa tehtävästä.

Uusi tehtävä avaa keskustan entiselle puheenjohtajalle ja entiselle pääministerille jälleen pääsyn puolueen sisäpiiriin, sillä järjestöllä on paikka puolueen työvaliokunnassa. Jäätteenmäki torjuu arvelut, että uusi tehtävä kielisi kiinnostuksesta palata takaisin kotimaan politiikkaan esimerkiksi vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

Vuosi sitten alkanut työ europarlamentissa on maittanut hyvin.

- Eduskuntavaaleihin on niin pitkä aika, että en ole asiaa miettinyt eikä minulla ole tarvettakaan miettiä, hän sanoi STT:lle.

Jäätteenmäki ei ryhdy ennakoimaan, kuinka paljon hän ottaa uudessa asemassaan kantaa päivänpolitiikkaan.

- Sen sitten aika näyttää, hän pohtii.

Kolmen kopla päättää

Jäätteenmäen mukaan kaikilla suurilla puolueilla on tasa-arvossa vielä tekemistä. Keskustallakin on vähän naisia kansanedustajina ja puoluehallituksessa.

- Kyllä se näkyy hallituksessakin: se on tämä pieni kolmen kopla, joka päättää - kuten aina ennenkin. Ei siinä ole mitään muutosta, ei ole parannusta jos ei huononnustakaan. Kolmen koplaan kuuluvat pääministeri Matti Vanhanen, valtiovarainministeri Antti Kalliomäki ja ympäristöministeri Jan-Erik Enestam.

Keskustanaisten kokouksessa eilisiltana vieraillut Vanhanen lupasi, että Jäätteenmäen pääministerinä tekemän linjauksen mukaisesti puolet ministerisalkuista kuuluu naisille, jos ja kun keskusta on seuraavissakin hallituksissa mukana.

Jäätteenmäki toivoi virittävänsä keskustanaisissa keskustelua kansainvälisistä ja EU-asioista, mm. ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, talousasioista ja globalisaatiosta.

- Maailma on muuttunut niin paljon, että ei ole enää mahdollista, että naisjärjestö olisi kiinnostunut vain kotimaan asioista. Silloin vaikuttaa vain hyvin pieneen osaan asioista.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 12.06.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.