Mainos

Jäätteenmäen odotetaan kertovan aikeistaan

Pääministeri Anneli Jäätteenmäen dramaattisen eron jälkeen seuraava kysymys on, luopuuko tai joutuuko hän luopumaan myös tehtävästään Suomen keskustan puheenjohtajana.

Pääministeri Anneli Jäätteenmäen odotetaan kertovan omista aikeistaan ensi tiistaina, kun keskustan puoluevaltuuskunta kokoontuu Helsinkiin miettimään hallitusyhteistyön jatkamista uudessa tilanteessa. Silloin myös kuullaan, millaisia ajatuksia puolueväellä on Jäätteenmäen asemasta.

Jäätteenmäki on vetäytynyt raskaiden päivien jälkeen juhannuksenviettoon eikä häntä saatu kertomaan mietteistään. Myös keskustan todennäköinen uusi pääministeriehdokas, nykyinen puolustusministeri Matti Vanhanen pysyy vaiti eikä aio puhua ehdokasroolistaan ennen tiistaita mitään.

Jos keskusta ryhtyy vaihtamaan puheenjohtajaa, sitä varten on kutsuttava ylimääräinen puoluekokous. Sellaisesta voi päättää puoluevaltuuskunta tai puoluehallitus. Ylimääräinen puoluekokous on myös kutsuttava koolle, jos vähintään viisi puolueen piirijärjestöä sitä vaatii.

Arvuuttelu puoluejohtajan vaihdoksesta alkoi keskustan joukoissa saman tien, kun Jäätteenmäki oli ilmoittanut jättävänsä pääministerin tehtävän.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 19.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.