Mainos

Jäätteenmäen äänipotista kova kilpailu Vaasan vaalipiirissä

Helsingin vaalipiiriin ehdolle siirtyvän Anneli Jäätteenmäen äänipotista käydään eduskuntavaaleissa tiukka taisto Vaasan vaalipiirissä, kertoo MTV3:n uutisten aluegallup.

Keskustan puheenjohtajan Anneli Jäätteenmäen lähtö ehdokkaaksi Helsingin vaalipiiriin sekoittaa voimakkaasti koko Vaasan vaalipiirin kuvioita. MTV3:n uutisten aluegallupin mukaan tilanne oli tiukka jo ennen keskustan johtajan muuttopäätöstäkin. Jäätteenmäen liki 12 000 äänen perintö ratkaisee lopulta sen, mikä puolue voittaa ja mikä menettää edustapaikkoja.

-Näyttää siltä, että Jäätteenmäki on saanut aina ääniä yli puoluerajojen. Me olemme kyllä sitä mieltä, että osa niistä kanavoituu meille, toteaa toiminnanjohtaja Jaakko Sairo Pohjanmaan Kokoomuksesta.

Myös Etelä-Pohjanmaan Keskustan varapuheenjohtaja Tuomas Koivuniemi ennakoi, että tulevien eduskuntavaalien ehdokkaat joutuvat panostamaan entistä enemmän vaalikampanjaansa, koska kilpailu äänistä kovenee.

Keskustalle povataan menestystä myös Satakunnassa. Yli neljän prosenttiyksikön kannatusnousu toisi puolueelle yhden lisäpaikan eduskuntaan. Vasemmistoliitto ja Kristillisdemokraatit ovat puolestaan vaarassa menettää yhden edustajapaikan vaaleissa.

Satakunnan edustajamäärä pienenee yhdellä ensi vaalikaudeksi.

Tutkimusta varten haastateltiin tuhat ihmistä molemmissa vaalipiireissä. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3)
Katso myös Tommi Mannisen juttu

(Seitsemän uutiset 04.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.