Jäätelöstä löytyi koronavirusta – 29 000 purkin erä vedettiin myynnistä Kiinassa

Kiinassa valmistetusta jäätelöstä on löytynyt koronavirusta, minkä johdosta koko erä on vedetty myynnistä. Asiasta kertoo uutistoimisto AP.

Pekingin vieressä sijaitsevan Tianjinin kaupungin The Daqiaodao Food Co -tehtaalta on löytynyt koronavirusta yrityksen valmistamasta jäätelöstä. Kaupungin viranomaisten mukaa tehdas on sittemmin eristetty ja kaikki sen työntekijät testattu koronaviruksen varalta. Tämän hetken tiedon mukaan kukaan ei tiettävästi ole saanut tartuntaa jäätelöstä.

Koronavirusjäätelöä oli valmistettu 29 000 purkin erä, mutta suurin osa siitä oli vielä tehtaalla. Viranomaisten mukaan 390 myytyä rasiaa jäljitetään parhaillaan ja eri alueita on tiedotettu asiasta.

Jäätelön valmistukseen on käytetty muun muassa uusiseelantilaista maitojauhetta sekä ukrainalaista herajauhetta. Kiinalaisviranomaiset uskovatkin, että virus on päätynyt tuotteeseen ulkomailta. Viranomaiset korostavat, että koronavirusta on löytynyt aiemmin tuontikalasta ja muista elintarvikkeista, mutta ulkomaiset tutkijat ovat skeptisiä löydösten suhteen.

Voiko koronavirus tarttua ruoasta?

Suomen Ruokaviraston mukaan COVID-19 ei säily eikä lisäänny elintarvikkeissa. Tämänhetkisen tiedon mukaan COVID-19 koronavirus tarttuu sairastuneesta ihmisestä pisaratartuntana toiseen ihmisen, kun sairastunut yskii tai aivastaa. 

Toistaiseksi yhdenkään ihmisen ei ole todettu sairastuneen elintarvikkeiden välityksellä. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta koronavirus.

Lähteet: AP,Ruokavirasto

Lue myös:

    Uusimmat