Mainos

Jääskeläinen: Niinistön puheet ristiriitaisia

Halosen kampanjapäällikön mukaan Sauli Niinistö sortuu väitteissään "älylliseen epärehellisyyteen". Vanhasen kampanjaväkeä Niinistön puheet eivät yllättäneet.

SDP:n tulevan presidenttiehdokkaan Tarja Halosen kampanjapäällikkö Markku J. Jääskeläinen pitää kokoomuksen presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön puheita tietyllä tavalla ristiriitaisina. Hän kummastelee etenkin sitä, että Niinistö sanoo yhteiskunnan kahtiajaon olevan taakse jäänyttä elämää.

- Heti suurin piirtein seuraavassa virkkeessä hän ilmoittaa, että jos hän joutuu toisella kierroksella valitsemaan SDP:n Tarja Halosen ja keskustan Matti Vanhasen välillä, hän kuitenkin tietenkin äänestää Vanhasta, koska tämä on porvari. Hänellä on selkeä vastakkainasettelu omassa mielessään, arvostelee Jääskeläinen.

Jääskeläinen luonnehtii Niinistön näkemystä älylliseksi epärehellisyydeksi. Kyse on hänen mukaansa vähän samasta asiasta, jos sovitaan, että ei lyödä, mutta seuraavassa hetkessä toinen kuitenkin lyö.

Jääskeläinen ei liioin ymmärrä Niinistön näkemystä, että presidentin tulisi olla nykyistä aktiivisempi. Myös tässä on hänen mielestään ristiriitaa, sillä Niinistö ja monet muutkin ovat arvostelleet Halosta liiasta aktiivisuudesta. Hän mainitsee esimerkkinä osallistumisen EU:n huippukokouksiin.

Jääskeläinen kuitenkin ymmärtää Niinistön lähtökohdat:

- Tämä on tyypillinen haastajan näkökulma. Totta kai haastajan pitää asettaa kyseenalaiseksi kilpailijan tilanne. Se on ihan selvä asia, hän huomauttaa.

Kokoomuksen ylimääräinen puoluekokous näytti Jääskeläisen mielestä samanlaiselta kuin muidenkin eurooppalaisten oikeistopuolueiden kokoukset nykyisin ovat. Hänen mielestään kaikissa on samantyyppinen viesti: yritetään ylittää politiikan keskiviiva ja laajentaa omaa kannatuspohjaa.

Flinck: Niinistöllä tarve päästä otsikoihin

Matti Vanhasen kampanjapäällikkö Jari Flinck puolestaan tyytyi kommentoimaan Niinistön puheita sanomalla, että toisella

Matti Vanhanen

kierroksella kaikki tuki Vanhaselle on tervetullutta. Hän muistuttaa, että tämän asian taustathan puhuttiin jo vuosi sitten selviksi. Sinänsä Niinistön puheissa ei hänen mielestään ollut havaittavissa mitään yllätyksiä.

Flinck arvioi, että Niinistöllä on tarve erottua, saada aikaan otsikoita, mikä sinänsä on aivan ymmärrettävää. Hänen tulkintansa mukaan kokoomuksen kampanja itse asiassa lähtee siitä, että tulee otsikoita. Hän ennusti, että Niinistön kampanjassa tulee esiin vielä uusia teemoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.