Mainos

Jaakonsaari ehdottaa uutta työn kierrätysjärjestelmää

Työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.) ehdottaa, että työministeriö ja työmarkkinajärjestöt ryhtyisivät yhdessä kehittelemään Tanskan mallin mukaista työn kierrätysjärjestelmää. Uusi järjestelmä nivoisi yhteen esimerkiksi vuorotteluvapaan koulutuslisän, työvoimakoulutuksen, tukityöllistämisen, yritysten henkilöstökoulutuksen ja tekeillä olevan koulutusvakuutuksen.

Jaakonsaari korosti Helsingissä työministeriön työaikaseminaarissa, että uuden järjestelmän kaikki peruselementit ovat itse asiassa jo olemassa. Nyt olisi kyse siitä, että erilaiset järjestelmät saadaan toimimaan yhteen.

Tanskassa työn kierrätysjärjestelmä otettiin käyttöön pari vuotta sitten. Työhallinto on perustanut useille paikkakunnille työn kierrätyskeskuksia, jotka tarjoavat erilaisia yrityskohtaisia palvelupaketteja. Viime vuonna kierrätyksen piirissä oli 29 000 ihmistä. Heistä 21 000 oli työssä ja 8 000 työttömiä.

Jaakonsaari huomautti, että työn kierrätyksessä ei ole kyse työn vuokraamisesta. Tarkoituksena on järjestää koulutusta ja sen jälkeen mahdollisuuksien mukaan pysyvä työpaikka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.