Mainos

Jääkiekon televisiointi herätti ihmetystä

Jääkiekon MM-kisojen siirtyminen osittain maksu-tv:n puolelle aiheutti kisojen alkaessa hämminkiä varsinkin laajakaista-tv:n asiakkaiden keskuudessa.

Laajakaista-tv:n asiakkailla maksullinen jääkiekkopaketti näkyy vain Elisan ja sen kanssa yhteistyötä tekevien operaattorien asiakkailla. Esimerkiksi Soneran laajakaista-tv:tä katselevat eivät siten pääse katsomaan Canal+ -jääkiekkokanavaa.

Soneran laajakaista- ja tv-palveluiden johtaja Jussi Salminen pahoitteli asiaa Aamulehden haastattelussa ja painotti, että operaattorin kaapeli- ja antenniasiakkailla on mahdollisuus ostaa Canal+-paketti ja nähdä kaikki MM-ottelut.

Yle Uutiset kertoi, että moni laajakaista-tv:n asiakas maakunnissa oli ostanut kisoja varten maksukortin, mutta ei voi sitä käyttää.

Ongelmaa voi kiertää käyttämällä MTV:n Katsomo-palvelua, jonka kautta otteluita voi katsoa netissä, tietokoneella tai puhelimella. Ottelujen katseluoikeuksia myydään sekä sarjana että yksitellen.

Osa kisoista näkyy Sonerallakin

MTV MEDIAn maksu-tv:n jakelujohtaja Juha Mustonen huomauttaa, että Soneran laajakaista-tv:llä voi seurata MM-kisoja Avan ja MTV3 -kanavan lähettämänä.

– Uskon, että jos sopimuksia tehdessä on tapahtunut erehdyksiä ja niitä on myyty väärin lupauksin, asian voi varmasti sopia ja korjata, Mustonen sanoi MTV3 Uutisille.

Mustonen sanoo, että on hyvin tyypillistä, että kansainvälisten urheilukilpailuja lähettävä kanava myydään yksinoikeudella jollekin operaattorille.

Mustosen mukaan kaikista Suomen kotitalouksista noin 7 prosentilla on laajakaista-tv. Elisa Viihteen asiakkaista laajakaista-tv on 100 000 kotitaloudessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.