Jääkiekon olympiasankaria syytetään vakavista rikoksista

Yhdysvaltain legendaarisen jääkiekon olympiakultajoukkueen sankaria Mark Pavelichia, 61, syytetään vakavista rikoksista, kertoo uutistoimisto AP.

Pavelich on syytettynä toisen ja kolmannen asteen väkivaltarikoksista, laittoman haulikon hallussapidosta ja sellaisen aseen vastaanottamisesta, josta järjestysnumero on vaihdettu tai puuttunut.

Väkivallanteon väitetään kohdistuneen Pavelichin naapuriin. Pavelich raportoidusti löi tätä metallipylväällä, niin että naapurilta murtui useita luita. Miehen jalka oli runneltu, munuainen oli ruhjoutunut ja nikama oli murtunut.

Väkivallanteon kerrotaan tapahtuneen viime viikolla Pavelichin kotona Minnesotassa, kun kaksikko oli palannut kalastamasta. Pavelich on sanonut tutkijoille, että mies olisi "terästänyt" hänen oluensa, mikä olisi johtanut väitettyyn väkivallantekoon.

Pavelich on pidätetty ja hänen takuusummakseen on säädetty 250 000 dollaria eli noin 225 000 euroa.

Olympiavoittaja ja NHL-pelaaja

Hyökkääjänä pelannut Pavelich voitti Yhdysvaltain jääkiekkomaajoukkueessa olympiakultaa vuonna 1980. Hän syötti kaksi maalia 4–3-voitossa Neuvostoliittoa vastaan. 

Pavelich pelasi urallaan myös 355 NHL:n runkosarjaottelua, joissa hän iski tehot 137+192=329. 23 NHL:n pudotuskoitosta tuottivat pisteet 7+17=24.

Pavelichin vaimo Kara kuoli vuonna 2012 pudottuaan tapaturmaisesti parvekkeelta perheen kotona. Kaksi vuotta tämän jälkeen Pavelich myi olympiakultamitalinsa 262 900 dollarilla (237 100 eurolla) huutokaupassa, kun Pavelich halusi sanojensa mukaan auttaa aikuista tytärtään.

Lue myös:

    Uusimmat