Entinen huippupelaaja ei nähnyt poikansa syntymää hirvittävän sairauden takia – NHL:ltä tyly vastaus syytöksiin: "Hänen omaa syytään"

NHL:n kiistää jyrkästi osallisuutensa Steve Montadorin kuolemaan, kertoo TSN.

Montador menehtyi vain 35-vuotiaana helmikuussa vuonna 2015. Neljä päivää myöhemmin hänen tyttöystävänsä synnytti pariskunnan ensimmäisen lapsen, pojan.

Kolme kuukautta hänen kuolemansa jälkeen Montadorille diagnosoitiin CTE, eli krooninen traumaattinen enkefalopatia. Se on aivoja rappeuttava sairaus, jota on todettu esimerkiksi amerikkalaisen jalkapallon pelaajilla, nyrkkeilijöillä ja kovanaamoina tunnetuilla NHL-pelaajilla. CTE:n uskotaan altistavan masennukselle ja päihderiippuvuudelle. 

Montadorin perhe haastoi NHL:n oikeuteen joulukuussa 2015 ja syytti sarjaa väkivallan edistämisestä. Heidän mielestään NHL ei kerro pelaajille tarpeeksi paljon niistä riskeistä, joita toistuvat ja pitkäaikaiset aivovammat aiheuttavat.

Montadorin perheen kanne jäi kuitenkin hyllylle neljäksi vuodeksi, koska NHL taisteli 100 entisen NHL-pelaajan ryhmäkannetta vastaan. Nyt, kun tuo ryhmäkanne soviteltiin ja lähes 300 entistä NHL-pelaajaa sai 22 000 dollaria, eli noin 19,5 miljoonaa euroa, Montadorin perheen kanne nytkähti liikkeelle.

– Mikä tahansa loukkaantuminen tai vahinko, joka tapahtui Montadorille, oli joko osittain tai kokonaan, hänen omaa syytään ja huolimattomuuttaan, NHL vastasi syytöksiin.

NHL kiisti myös syytteet väkivallan edistämisestä Yhdysvaltain perustuslakiin vedoten.

Montadorin perheen mukaan hän koki uransa aikana yhteensä 19 aivotärähdystä, joista 11 tuli NHL:ssä. Vuonna 2012 hän sai neljä aivotärähdystä vain 12 viikon aikana. 

Montador pelasi uransa aikana 571 NHL:n runkosarjanottelua.  

Otsikkoa muokattu klo 18.39: Lisätty syntymä-sana.

 

Lue myös:

    Uusimmat