Entinen huippu-urheilija surmasi raa'asti 22-kuukautisen vauvan – sai vuosikymmeniä vankeutta Meksikossa

Entinen baseball-ammattilaispelaaja Sergio Mitre, 40, on tuomittu Meksikossa 50 vuodeksi vankeuteen vauvan surmaamisesta, kertoo muun muassa Proceso-lehti.

Meksikolais-yhdysvaltalainen Mitre surmasi entisen tyttöystävänsä Lilianan vain 22 kuukautta vanhan Inés-vauvan Meksikon Saltillossa heinäkuussa 2020.

Liliana kertoi oikeuden edessä, että Mitre olisi halunnut hänen tekevän abortin, kun hän oli tuollon neljännellä kuulla raskaana. Kun Liliana ei halunnut itse aborttia, Mitre oli hyökännyt 22-kuukautisen vauvan kimppuun ja lyönyt tätä alaselkään. Vauva oli alkanut oksentamaan ja tuupertumaan, minkä jälkeen Liliana oli vienyt hänet sairaalaan.

Vauva menehtyi sairaalassa hypovoleemiseen sokkiin, mutta huonosti toteutetun kuolinsyytutkinnan myötä on epäselvää, johtuiko kuolema verenvuodosta vai nestehukasta.

Mitre yritti väittää, että vauva olisi kuollut kaaduttuaan portaissa. Mitreä oli syytetty aiemmin vuonna 2019 perheväkivallasta, mutta hän vapautui maksettuaan sakot.

Myös Lilianaa pahoinpidellyt Mitre sai nyt 50 vuoden vankeustuomion, ja hänen täytyy myös maksaa 1,3 miljoonaa pesoa eli noin 56 000 euroa uhrin perheelle. Hänen täytyy lisäksi pahoitella tekoaan, ja pahoittelut on julkaistava mediassa.

Mitre pelasi takavuosina baseballin huippuliigassa MLB:ssä, jossa hän aloitti 2003 ja tahkosi viimeiset ottelunsa 2011. Viimeisimmäksi hän oli pelannut Meksikon baseball-liigassa.

Lue myös:

    Uusimmat