Mainos

Jääkiekkotuomareiden tyly mielipide pahoinpitelijä-isästä: Pannaan 50 vuodeksi

Helsingin jääkiekkotuomarit ry:n puheenjohtaja kommentoi MTV Uutisille jääkiekkopiirejä kuohuttanutta pahoinpitelytapausta. 

Espoon Bluesin junioripelaajan isä iski viikonloppuna suutuspäissään tuomarin tajuttomaksi hävityn pelin jälkeen. Tuomari sai ruhjeita kasvoihin, mutta on toipumassa.

Helsingin jääkiekkotuomarit ry:n puheenjohtaja Markku Nikkilä toteaa MTV Uutislivessä, että toistaiseksi on epäselvää, mikä sai isän tunteet kuohuamaan niin pahasti. 

Joka tapauksessa tilanne, jossa vanhemmat käyvät käsiksi tuomariin on erittäin harvinaista.

- Minulla on viidentoista vuoden kokemus tuomaritoiminnasta ja yli kolmekymmentä vuotta olen ollut tekemisissä jääkiekon kanssa, niin ensimmäisen kerran käy näin, että tuomariin käydään käsiksi yleisön tai vanhempien toiminnasta, toteaa Nikkilä. 

Nikkilä huomauttaa, että vapaassa maassa on oikeus ilmaista itseään, jos se tapahtuu hyvän maun rajoissa.

-Joskus tuntuu siltä, että vanhemmat ikäänkuin pelaavat kiekkoa itselleen eivätkä anna omille junioreilleen mahdollisuutta harrastaa, miettii Nikkilä.

Nikkilä pohtii, että katsomossa olevat vanhemmat voisivat myös yhdessä omalla käytöksellään rajoittaa tuomarikiusaamista ja tökerösti käyttäytyvien toimintaa. 

Nikkilällä on oma henkilökohtainen mielipide siitä, minkälainen sanktio pahoinpitelijä-isälle pitäisi antaa. 

- Viittaan Portugalin jalkapalloliiton tekemään päätökseen viidenkymmenen vuoden pannasta. Se voisi olla kaikkien osapuolten kannalta hyvä ratkaisu, kunhan poika ei kärsi, toteaa Nikkilä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.