Jääkiekkosarja CHL:n kausi on uhattuna – suomalaisjoukkueiden pelejä harkitaan pelattavaksi Virossa: "Tällä hetkellä tosi heikolta näyttää"

Euroopan ylikansallisen kiekkosarjan CHL:n tilanne on koronaviruspandemian vuoksi äärimmäisen tukala. Sarjan hallituksessa istuva Timo Everi ei kuitenkaan halua vielä ripotella tuhkaa koko kauden päälle.

– Epäselvä mutta sekava, Everi kuvailee CHL:n tilannetta Tulosruudulle.

Sarjan pitäisi käynnistyä kuukauden kuluttua lokakuussa, mutta juuri nyt matkustusrajoitukset ja maiden eri linjaukset aiheuttavat valtavia haasteita otteluiden järjestämiselle.

– On toki olemassa hyviäkin esimerkkejä onnistuneista toteutuksista myös urheilun alueella. Ollaan synnytetty erilaisia kuplia ja käytäviä. Kaikki keinot on kaivettu esiin ja skenaarioita on tehty kymmeniä erilaisia, mutta jos kysymys on tällä hetkellä, että mitä tehdään, se on vielä hämärän peitossa, Everi myöntää.

Suomen eurooppalaisessa vertailussa tiukat matkustusrajoitukset saattavat pakottaa otteluiden järjestämisen toiseen maahan. Everin mukaan esimerkiksi Viron pääkaupunkia Tallinnaa on suunniteltu suomalaisseurojen ottelupaikkakunnaksi.

– Vähintäänkin se on vaihtoehto. Parasta olisi tietysti päästä pelaamaan täällä kotona Suomessa, mutta kaikki vaihtoehdot on tutkittava ja käytävä läpi.

Everin mukaan CHL-syksyn kohtalo ratkeaa syyskuun aikana.

– Hallitus kokoontuu parin viikon päästä tekemään viimeiset päätökset ainakin koskien lokakuun pelaamista. Kyllähän se tällä hetkellä tosi heikolta näyttää, Everi tunnustaa.

Suomalaisseuroista CHL:ssä tällä kaudella pelaa alustavan suunnitelman mukaan Kärpät, Lukko, Tappara ja Ilves.

Lue myös:

    Uusimmat