Jääkiekon CHL-kautta uhkaa radikaali käänne – "Toivotaan, että näin ei käy"

3:11
Videolla CHL:n hallituksen jäsen Timo Everi kertoo, että missä jääkiekon Mestarien liiga -kauden suhteen mennään.

Jääkiekon Mestarien liigan eli CHL:n uuden kauden on tarkoitus alkaa lokakuun alussa. CHL koki jo aiemmin muutoksia: uuden kauden on tarkoitus alkaa suoraan pudotuspelivaiheesta. Epävarma koronavirustilanne uhkaa kuitenkin sekoittaa pakkaa vielä uudelleen.

CHL:n johtokuntaan kuuluvan HIFK:n puheenjohtajan Timo Everin mukaan isoin vaikeus tulee siitä, että Euroopan eri maiden rajoitukset ja säännökset eroavat toisistaan.

– Joudumme seuraamaan nyt jokaisen mukana olevan maan tilannetta. Niissä kaikissa on erilaisia matkustussääntöjä ja eri tilanne koronaviruksen suhteen, Everi toteaa MTV Urheilulle.

Everin mukaan CHL-joukkueet ovat suhtautuneet positiivisesti siihen, että sarja yrittää rakentaa edes jonkinlaisen kauden kokoon poikkeustilanteen keskellä.

Everin mukaan CHL:llä on pöydällä kaksi eri skenaariota. Ensimmäinen vaihtoehto on se, että CHL-kausi pelataan 32 joukkueen voimin – eli nykymuodossaan.

– Toisessa skenaariossa joukkueiden määrä vähenisi. Silloin Euroopan paremmuus selvitettäisiin entistä tiiviimmällä paketilla. Toivotaan, että näin ei käy, Everi sanoo.

Miten joukkueet sitten rajattaisiin?

– Silloin perustajamaista otettaisiin mukaan runkosarjan voittajat, viime vuoden CHL-mestari ja IIHF:n Continental Cupin voittaja. Esimerkiksi.

– Tämä on yksi skenaario, Everi toteaa.

Vaikka CHL:n pelimäärä tippuu aiempaan verrattuna, pyrkii sarja jakamaan vielä Everin mukaan ”kohtuullisen korvauksen kaikille joukkueille”.

CHL-kauden arvontatilaisuus järjestetään keskiviikkona. Arvonta näkyy suorana lähetyksenä C More Sport 1 -kanavalta sekä cmore.fi-suoratoistopalvelusta kello 19.00 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja