Mainos

Jääkiekkoilijoiden opiskeluinto laskemassa

SM-liiga, Pelaajayhdistys ja jääkiekkoliitto ovat nyt tarttuneet ongelmaan.

SM-liigapelaajien opiskeluinto on laskenut tasaisesti jo vuosia. Siirtyminen siviilityöhön jääkiekkouran jälkeen on vaikeutunut ilman tutkintoa tai opintoja.

SM-liiga, Pelaajayhdistys ja jääkiekkoliitto ovat tarttuneet ongelmaan. Yhteistuumin on palkattu opinto-ohjaaja, joka on urheilun lajijärjestöissä toistaiseksi ainoa laatuaan. Ongelma on ohjaajalla selvästi tiedossa.

- Sanotaan tämmöinen lajin ammattilaisuus, niin siinä ollaan semmoisessa tietyssä niinkuin umpiossa, vauhti päällä, näkyvyyttä on, mutta sitten kun poistutaan siitä kehästä tai umpiosta, niin se on yllättävä tyhjiö siinä, toteaa opinto-ohjaaja Jaakko Mäkinen.

- Periaatteessa jo peruskoulun päättövaiheessa tulisi lähteä pohtimaan sitten joko lukio tai ammatillisen puolen vaihtoehtoja ja sitten se, että turvata jo siinä vaiheessa tämä toisen asteen tutkinnon suorittaminen, Mäkinen jatkaa.

Valmis korkeakoulututkinto on vain kourallisella liigapelaajista. Kolmannes liigakiekkoilijoista on joutunut jättämään kesken aloittamansa tutkinnon suorittamisen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.