Jääkiekkoilijasta joskus vuoden urheilija? Teemu Selänne: "Kai se vaatii jotain vähän yliluonnollista"

Teemu Selänne puntaroi jääkiekkoilijoiden mahdollisuuksia vuoden urheilijan valitsemisessa yleisellä tasolla, kun hän oli pokannut urheilulähettilään sekä Hall of Fame -palkinnon Urheilugaalassa torstaina. 

Jutun alla Urheilugaalassa elämänurasta palkitun Kalervo Kummolan haastattelu. 

Suomen urheilutoimittajain liiton jäsenet eivät ole koskaan äänestäneet jääkiekkoilijaa vuoden urheilijaksi. NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Pekka Rinne oli tämän vuoden äänestyksessä parhaana jääkiekkoilijana yhdeksäs. 

Mitä jääkiekkoilijan valinta sitten vaatisi? Selänne kertoi tästä oman mielipiteensä, ottamatta millään tavalla kantaa aiempiin valintoihin. 

– Kai se vaatii jotain vähän yliluonnollista. Mestaruuksia ja vielä maalikuninkuutta NHL:ssä siihen päälle. Jääkiekko on joukkuelaji, niin se on tietysti vähän vaikea siinä mielessä. Uskon, että jääkiekkoa harrastetaan ihan samalla lailla, vaikka he eivät voittaisikaan näitä (palkintoja), Selänne kommentoi tyynesti. 

Selänne korosti, että kova työnteko oli hänen uransa kivijalka. 

– Kyllä minulla on ollut kauhea intohimo, työmoraali ja halu olla hyvä. En ole koskaan odottanut olevani missään paras, mutta niin hyvä kuin itse voin olla. Olen ollut nälkäinen, halukas oppimaan ja kehittymään. Se on ehkä se isoin syy, miksi olen täällä, NHL:ssä ja Leijonissa legendaarisen uran pelannut Selänne summasi. 

1:42
Kalervo Kummola kommentoi palkintoaan MTV Urheilulle. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja