Marko Anttilan palkinto herätti kohun – nyt murahtaa Jukka Jalonen

Suomen jääkiekkomaajoukkueen maailmanmestarivalmentaja Jukka Jalonen peräänkuuluttaa kunnioitusta, kun Jokerien ja Leijonien hyökkääjä Marko Anttila palkittiin vuoden 2019 parhaana jääkiekkoilijana.

Valitsijaraadin sääntöjen mukaan urheilutoimittajien Vuoden urheilija -äänestyksessä kärkikymmenikköön yltänyt ja muut saman lajin edustajat peitonnut urheilija nimetään automaattisesti lajinsa parhaaksi. Näin kävi Anttilan kohdalla, kun hän ylsi viidenneksi.

Anttila mätti viime kevään MM-kisojen ratkaisupeleissä ratkaisumaaleja. Kultaisen leijonakapteenin saama palkinto herätti kuitenkin närää. Taakse jäivät muun muassa NHL:ssä huipputehoja takoneet Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen, joiden moni argumentoi olevan absoluuttisesti parempia jääkiekkoilijoita.

– Kaikki NHL:ssä pelaavat pelaajat ovat huippupelaajia ja samoin Marko Anttila. Joku on tehnyt päätöksen ja sitä pitää kunnioittaa, Jalonen painotti MTV Urheilulle Urheilugaalassa.

Jalonen korosti yhtä lailla, etteivät pelaajat kilpailleet palkinnon suhteen toisiaan vastaan, vaan kilpailu käydään kaukalossa vastustajia vastaan.

– Tämä on joukkuelaji. Yksilöitä on minun mielestäni turha nostaa liian voimakkaasti esille. Ei Anttila ole varmaan vaikuttanut siihen päätökseen muuten kuin pelaamalla hyvin. Tämä on arvio tällä kertaa, ja sen mukaan mennään.

"Huima temppu"

Jalosen mielessä on enemmän tuleva kuin mennyt, kun tämän kauden ratkaisupelit lähestyvät.

– Ei sitä (maailmanmestaruutta) ole hirveästi tullut muisteltua, kun uusi kausi on vahvasti käynnissä ja ollaan jo loppusuorallakin monessa suhteessa.

Mutta.

– Olihan se huikea suoritus koko joukkueelta. Koko joukkue lähes ensikertalaisia ja vastassa kovia NHL-joukkueita. Se oli huima temppu pelaajilta.

Lue myös:

    Uusimmat