Suuren kunnian saanut Mika Kohonen avoimena: "Yllättävän kuumana olen käynyt"

Mika Kohonen sai uransa suurimman kunnianosoituksen: "Hämmentävältä tuntuu" 2:29
Mika Kohonen sai uransa suurimman kunnianosoituksen: "Hämmentävältä tuntuu"

Kenties kaikkien aikojen parhaana salibandypelaajana pidetty Mika Kohonen sai suuren kunnianosoituksen aiemmin tällä viikolla, kun 46-vuotias lajilegenda valittiin Suomen urheilun Hall of Fameen.

Urheilugaalan punaisella matolla MTV Urheilulle haastattelun antanut Mika Kohonen oli otettu saamastaan Hall of Fame -valinnasta.

Kohonen valittiin urallaan viisi kertaa maailman parhaaksi salibandypelaajaksi, mutta henkilökohtaisella tasolla nelinkertainen maailmanmestari nostaa tuoreimman noteerauksensa korkeimmalle.

– Kyllä tämä on isoin saavutus, mitä voi olla. Yleensäkään palloilulajeista ei ole kovin montaa Hall of Famessa ja siellä on meidän suomalaisen urheilun suuret sankarit, niin nyt aika hämmentävältä tuntuu, että siellä on Kohosen nimi mukana, Kohonen myönsi.

Kohonen valittiin maanantaina kunniagalleriaan yhdessä Sami Hyypiän, Riitta Salinin ja Juha Kankkusen kanssa.

Pelaajauransa lopettanut Kohonen on tehnyt menestyksekkään siirtymän valmentajaksi. Tällä hetkellä hän käskyttää Storvreta IBK:n joukkuetta, jossa pelaa myös hänen Ruotsia maajoukkuetasolla edustava poikansa Gabriel Kohonen.

– Aika lähelle valmentamisessa pääsee samaa tunnetta kuin pelatessa. Enemmän päänvaivaa ja aikaa vie, kun pitää miettiä isoa kuvaa ja auttaa yksittäisiä ihmisiä ja urheilijoita. Olen ihmetellytkin tänä vuonna, johtuu ehkä osittain siitä, kun oma poika on samassa joukkueessa, mutta yllättävän kuumana olen käynyt, Kohonen luotaa avoimesti.

– Täytyy varmaan vähän rauhoittua. Urheilu on tunnetta, mutta kyllä valmentajan pitää pysyä viilipyttynä. Toisaalta urheiluun kuuluu tunne.

Urheilugaalasta Kohonen odottaa kotikaupunkinsa juhlaa.

– Mennään kotiin päin, eikä tarvitse edes vetää kotiin päin. Kyllä Lauri Markkanen on minulle ykkönen ja Kalle Rovanperä kakkonen. Kultaa ja hopeaa tulee koti-Jyväskylään, Kohonen ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat